Milletvekili, müslümanın orucunu zorla bozmaya çalıştı

Hindistan’daki Müslüman gruplar, Hindu Partisi’nden bir parlamento üyesinin, Ramazan ayında bir Müslümana zorla yemek yedirmesinin görüntülenmesinin ardından hükümete tepki gösterdi.

Milletvekili, müslümanın orucunu zorla bozmaya çalıştı
23 Temmuz 2014 Çarşamba 19:32 tarihinde eklendi.
Yerel medyada yer alan haberlere göre ülkeyi karıştıran görüntülerde Hindu Maharashtra’dan Shiv Sena Partisi üyesi Rajan Vichare Yeni Delhi’deki konuk evinin çalışanına önce kafeteryadaki yiyeceklerin kalitesini şikayet etti. Sonra, bir parça çapatiyi (bir cins Hint ekmeği), Ramazan dolayısıyla oruç tutan çalışanın ağızına zorla sokmaya çalıştı.
 
Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen olayı Yerel Kanal Mi Marati olayı kameraya kaydetse de Çarşamba gününe kadar video ülke çapına yayılmadı. Ne parti üyesine ne de konuk evi çalışanına ulaşılamadı. Geçmişte Müslüman azınlıkları hedef alan parti olan Hindistan Shiv Sena Partisi, zorla yemek yedirme iddialarını savuşturarak, söz konusu parti üyesinin, çalışanın Müslüman olduğunu ve oruç tuttuğunu bilmediğini, sadece yemeklerin ne kadar kötü olduğunu çalışana göstermek istediğini söyledi.
 
Olay üzerine Müslüman gruplar, merkez ve eyalet hükümetlerinin, Shiv Sena Partisi üyelerine karşı harekete geçmesini isteyerek olaya tepki gösterdi.
 
Müslümanların Partisi lideri Asaduddin Owaisi olayı gerçekleştiren politikacının, dini gruplar arasına nifak sokmaktan tutuklanması gerektiğini söyledi.
 
Yeni Delhi’deki Müslüman grupların lideri, Zaraful-Islam Khan, bu tür davranışların tolere edilemeyeceğini ve söz konusu kişinin parlamentodaki görevinden alınması gerektiğini söyledi.
 
Olay esnasında orada bulunan Shiv Sena üyesi, Arvind Sawant ise parti üyesinin kafeteryadaki yiyeceklerden usanmış olduğunu ve kalitenin arttırılmasını istediğini vurgulayarak: “İki aydır şikayet ediyoruz, su kirli, odalar çok pis. Müslüman olduğunu bilmiyorduk, bir üniforma veya isim etiketi yoktu” dedi.