Milli Eğitim Bakanı Dinçer Osmaniye'de

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir dizi incelemede bulunmak üzere Osmaniye'ye geldi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer Osmaniyede
05 Ocak 2013 Cumartesi 14:30 tarihinde eklendi.

 

Dinçer, ilk olarak Düziçi ilçesinde İrfanlı Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Dinçer, "Ülke düzeyinde istihdamımızı kolaylaştıracak ve piyasanın da ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle donanmış çocuklar yetiştirmek istiyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız, dinini irfanını bizden öğrensin, başka yerden değil. Toplumsal ve ahlâki değerleri okullarımızda öğrensinler. Bir millet şuuru, bir tarih bilinci kazansınlar." dedi.
 
Osmaniye'de FATİH projesini de etkin bir şekilde hayata geçireceklerini belirten Dinçer, “Tablet bilgisayarları 9. sınıf öğrencilerine vereceğiz. İnşallah çok kısa sürede hem fiziki hem teknolik altyapı hem de öğretmen eksikliğini giderdiğimizde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üç temel hedefi için bütün gücümüzle yeni stratejiler üzerinde çalışacağız. Çocuklarımız küresel düzeyde rekabet edebilecek bilgi ve yeteneklerle donansınlar, en az bir yabancı dili iyi bilsinler, matematiği, feni iyi bilsinler, kendilerine sağlam ve iş bulabilecekleri eğitim alsınlar istiyor muyuz? Sizin desteğiniz ve güveniniz devam ettiği müddetçe her zaman daha iyiye, daha ileriye gideceğiz.'' şeklinde konuştu.
 
Ortaokulu Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile birlikte açan Bakan Ömer Dinçer, sınıfları gezerek öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıttı. Dinçer'in bir sonraki durağı ise Osmaniye Valiliği oldu. Burada Vali Cerrah, Bakan Dinçer'e valilik şildi takdim etti.

CİHAN