Milli Savunma'da paşa krizi

Meclis Milli Savunma Komisyonunda kriz yaşanıyor. AKP’li emekli General Şirin Ünal, Başkanvekilliği ve üyelikten istifa etti ancak parti yönetimi, Ünal’ı yeniden komisyona üye yaptı. Başkanvekilliği için de ikinci kez seçim yapılacak

Milli Savunmada paşa krizi
25 Ekim 2011 Salı 10:06 tarihinde eklendi.

 

TBMM Milli Savunma Komisyonunda üyelik krizi çıktı. AK Parti İstanbul milletvekili, emekli Hava Tümgeneral Şirin Ünal, hem Başkanvekilliği hem de komisyon üyeliğinden istifa etti. Ancak AK Parti Grup yönetimi, Ünal’ı yeniden komisyona üye gösterip seçtirdi. Ünal, istifa ettiği komisyona tekrar üye olurken, Başkanvekilliği için de ikinci kez seçim yapılacak.
 
Ünal bir süre önce TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekilliği görevine seçilmişti. Ancak bu görevi kabul etmeyerek komisyon üyeliğinden de istifa etti. Ünal’ın, komisyon başkanlığı beklediği belirtilirken bu göreve eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal getirilmişti.
 
Ünal’ın istifasının ardından AK Parti Grubu yeniden aynı ismi komisyon üyeliğine aday gösterdi ve Genel Kurulda yapılan oylama ile Ünal da, tekrar Milli Savunma Komisyonu üyesi oldu. Komisyonda yarın Ünal’ın kabul etmediği Başkanvekilliği için ikinci kez seçim yapılacak. TBMM Milli Savunma Komisyonunda AKP Kütahya milletvekili Soner Aksoy da istifa etmiş ve yerine Karabük milletvekili Osman Kahveci aday gösterilip seçilmişti.

Milliyet