Minibüs şoförünü yakını bıçakladı

Samsun’da meydana gelen kazada kardeşinin öldüğünü zanneden 20 yaşındaki genç, kazaya karışan minibüs sürücüsünü bıçakladı.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 20:27 tarihinde eklendi.

Canik ilçesi Yavuzselim Mahallesi'nde meydana gelen olayda Mustafa Odabaş'ın yönetimindeki 55 M 0367 plakalı minibüs ile askere gitmeye hazırlanan ve kendisine harçlık yapmak için motosikletini satmaya götüren Yasin Özbaskıcı'nın (20) yönetimindeki 55 TS 641 plakalı motosiklet çarpıştı. Kaza sonrası motosikleti kullanan Özbaskıcı ile arkasında oturan Oğuzhan Başkan (17) ağır yaralandı.

Bu sırada kazayı öğrenip olay yerine gelen ağır yaralı gencin ağabeyi Caner Başkan (20) olay yerinde kardeşinin kanlar içinde yattığını görünce öldü zannedip minibüs sürücüsü Mustafa Odabaş'a bıçakla saldırdı. Başkan, sürücüyü sol göğsünden ve sol bacağından yaraladı.

Olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar çevre hastanelere sevk edildi. Askere gitmek için gün sayan motosiklet sürücüsü Yasin Özbaskıcı yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Minibüs şoförünü bıçaklayan Caner Başkan ise Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edilen ve nöbetçi mahkemeye ifade veren Başkan, adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


CİHAN