MİT davasında 4'üncü duruşma

MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'casusluk’ iddiasıyla 13 asker hakkında açılan davaya devam edildi.

14 Kasım 2014 Cuma 21:23 tarihinde eklendi.

 'Devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgeler' gerekçesiyle 'yayın yasağı konulan ve gizli yapılan' davanın bugün 4’üncü duruşmasında, tutuksuz sanık askerlerden sadece biri savunma yaptı. 6 Ocak 2015’e ertelenen duruşmada, ifade alma işleminin görüntüye kaydedilip daha sonra kağıda döküleceği bildirildi.

Davayı gözlemci sıfatıyla izleyen Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Çinkılıç, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, bugünkü celsede ancak bir sanığın ifadesinin alındığını söyledi. Çinkılıç, “Savunmasını yapan sanığa sorulacak sorular ile daha fazla zaman alacağı için duruşma bitirildi. Umarım, (sanık vekillerinin de böyle bir talebi vardı) bundan sonraki duruşma kesintisiz devam eder.” dedi.

Dosyanın ilk celsesinde, CHP Hatay milletvekillerinin de davaya katılmak istediğini hatırlatan Çinkılıç, şöyle devam etti: “Daha sonra benim vekaletini üstlendiğim CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de bu konuda yazılı talepte bulundu. Bu talep reddedildi. İtiraz ettik ancak bu da kabul edilmedi.

Artık duruşmaya dışarıdan kimse katılmıyor. Fakat kamuoyunda genellikle şöyle bir kaygı var; deniyor ki zaten bu dosyaya ilişkin bilgi ve belgeler bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldı. Bu saatten sonra zaten kamuoyuna mal olmuş bu dosyada ‘gizlilik’ kararı niye devam ediyor? Biz de bu soruları mahkeme heyetinin dikkatine sunduk. Ama mahkemenin bu konudaki kararı net. Duruşmanın gizliliği devam edecek. Bundan sonra da gizlilik kararının kaldırılacağını tahmin etmiyorum.” diye konuştu.


CİHAN