“MİT, yasalar ne görev veriyorsa onu yapıyor"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören teklifin görüşülmesine devam ediliyor.

“MİT, yasalar ne görev veriyorsa onu yapıyor
22 Ocak 2014 Çarşamba 21:16 tarihinde eklendi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyet ve yargıda yaşanan kıyımlarla ilgili soruları cevapladı. Devlet kurumlarında farklı inançlarda insanların çalışmasının normal ve doğal olduğunu dile getiren Bozdağ, bu farklılıkların zenginlik olduğuna dikkat çekti.

Görev yaparken Anayasa dışına çıkanlar hakkında Anayasa ve yasaların gereğinin yapılmasının faydalı ve doğru olduğunu anlatan Bozdağ, çalışanların yasa ve yasalara uymaları gerektiği vurguladı. HSYK’ya, hakim ve savcılar hakkında ihbarlar olduğunu dile getiren Bozdağ, şuan bir kısmıyla ilgili inceleme yapıldığını ifade etti. İdari soruşturmaların hangileri olduğunu ise şuan bilmediğini kaydetti.

17 Aralık süreciyle ilgili soruşturmaların başladığını anlatan Bozdağ, üzerinin kapatılmasının, örtülmesinin kesinlikle mümkün olmadığını vurguladı. Hukuk içinde sürecin işleyeceğini belirten Bozdağ, yargı mekanizması içinde sonuçlanacağını söyledi. Hukuk içinde sürdürülüp neticelendirilmesini istediklerine dikkat çeken Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nın hakim ve savcıları değiştirme görevi bulunmadığını söyledi.

Türkiye’nin Suriye’de yaşanan insanlık dramıyla ilgili insanların yaşamasından yana tavır koyduğunu hatırlatan Bozdağ, ülkemizin ve devletin terör ve terör örgütlerine karşı olduğunu vurguladı. Birilerinin Türkiye’yi terör örgütlerine yardım eden ülke konumunda gösterme gayretinin beyhude çaba olduğunu ve bir sonuç alınmasının mümkün olmadığını dile getiren Bozdağ, “Böyle bir yardım yapılmadı ve yapılması da mümkün değildir.” dedi.

Adana’daki TIR görüntülerinden fevkalade rahatsız olduklarını anlatan Bozdağ, hiçbir dönem böyle bir olayla karşılaşılmadığını ifade etti. “MİT, yasalar ne görev veriyorsa o görevleri yapıyor.” diyen Bozdağ, herkesin yasaların emrettiği usullere göre riayet etmesi gerektiğini söyledi. Kimsenin görevini engelleme gibi bir durum olmadığını dile getiren Bozdağ, MİT yasasındaki 26. maddenin gayet açık olduğunu ve hukukun çiğnenmemesi gerektiğini kaydetti.


CİHAN