Mudanya'da katlı otopark tepkisi

Bursa Mudanya Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen, PTT yanında bulunan halı sahanın bulunduğu alana katlı otopark yapımına çevre sakinleri tepki gösterdi.

Mudanyada katlı otopark tepkisi
28 Haziran 2013 Cuma 13:43 tarihinde eklendi, 1.051 kez okundu.

 Site sakinleri, söz konusu alanda gerçekleşecek projenin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açmaya hazırlanıyor.

Mudanya'da katlı otopark yapılması düşünülen PTT yanındaki halı saha önünde toplanan Ömerbey Mahallesi sakinleri, yerel mecliste alınan karara tepki gösterdi. Bazı dernek ve siyasi partilerin de destek verdiği tepki açıklamasını, çevre esnaflarından olan aynı zamanda CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Rıdvan Çalışkan yaptı. Çalışkan, mevcut yerin konumunu hatırlatarak, şu anda çocuk parkı ve Ömerbey Mahallesi Muhtarlığı binası olarak kullanılan alanın, 1986 yılında Dündar Parmaksızoğlu tarafından, PTT arkasında bulunan ve otopark olarak kullanılan yerlerin de Akarsu Sitesi sakinleri tarafından park alanı olarak kullanılması için dönemin belediyesine devrettiğini kaydetti. Bu alanları terk eden kişilerin tapu kayıtlarına herhangi bir şerh koymadığını belirten Çalışkan, mevcut belediyenin buraları terk eden kişilerin iyi niyetlerini hiçe sayarak ve tapu kayıtlarındaki şerh bulunmayışını fırsat bilerek, buraya katlı otopark yapma gibi düşünce içine girdiklerini söyledi.

Alınan kararların, ‘sadece biz yaparız, olur biter’ mantığıyla yürümeyeceğinin altını çizen Çalışkan, kararın durdurulması yönünde Bölge İdare Mahkemesi’ne gideceklerini kaydetti. İlçenin otopark ihtiyacı olduğunun farkında olduklarını kaydeden Çalışkan, “Ancak o yer burası değil. Hem gürültü, hem hava kirliliği yanına Atatürk anıtı arkasında böyle bir yapı bu bölgeye yakışmaz. Otopark için başka çözüm önerileri hayata geçirilmelidir.” diye konuştu.


CİHAN