Muğla Üniversitesi yeni maskotunu tanıttı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ), dokuz ay süren çalışma sonunda nesli tükenmekte olan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasını maskot olarak belirledi.

Muğla Üniversitesi yeni maskotunu tanıttı
07 Mayıs 2013 Salı 16:28 tarihinde eklendi, 1.330 kez okundu.

 

Türkiye’deki 107 devlet üniversitesi arasında ilk defa MÜ, profesyonel bir şirketle çalışarak kendi maskotunu tasarlattı. Finansmanını bir dershanenin sağladığı maskotun isminin belirlemesi için öğrenci ve akademisyenler arasında yarışma yapılacak.
 
Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısıyla maskot tanıtıldı. MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, yaptığı açıklamada bu tür maskotların Avrupa ve ABD’deki üniversitelerde de olduğunu belirterek, Türkiye’de ilk defa kendilerinin hazırladığını söyledi. Maskotun tasarımını yapan ajansın yetkilisi Harun Emre Karadağ da MÜ'nün devlet üniversiteleri içinde ilk defa profesyonellerle çalışarak bir maskot tasarımı yaptırdığını kaydetti.  
 
MÜ'nün maskotunun sırtı turkuaz ağırlıkta, boşluklar yeşil. Göğüs bölümü sarıya yakın krem. İki ayağrı üzerinde, sağ eli açık, sol elinde ise barışın simgesi zeytin dalı var. Sağ elinin açık olması üniversitenin yeniliklere açık olduğunu, güçlü bir eğitim sistemi ve eğitim anlayışını simgeliyor. Sol elindeki zeytin dalı ise barışçı ve çevreci özelliğini yansıtıyor.

CİHAN