Muhtar açlık grevine başladı

Giresun'un Doğankent İlçesi'nde yeterince hizmet alamadıklarını ileri süren Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Hamza Aracı, belediye binası önüne çadır kurup açlık grevine başladı.

Muhtar açlık grevine başladı
04 Eylül 2013 Çarşamba 19:40 tarihinde eklendi.
 
Çadırın önündeki ağaca, 'Ben Yeşiltepe Mahallesi muhtarı olarak saymış olduğum ihtiyaçlarım karşılanana kadar belediye binası önünde mücadele başlattım' yazılı pankart asan Muhtar Aracı, istekleri karşılanıncaya kadar açlık grevini sürdüreceğini söyledi.

Yeşiltepe mahallesinin yolunun yetersizliği ile su ve elektrik sorunundan yakınan Aracı, iki camisi olan köye İmam Hatip okulu istedi. Köydeki öğrencilerin ilçe merkezindeki okullara gidip gelmelerinde servisten yararlandırılması gerektiğini anlatan muhtar Hamza Aracı, sorunlar giderilinceye kadar açlık grevini sürdüreceğini söyledi.
 
Doğankent Belediye Başkanı BBP'li Nazmiye Kabadayı ise muhtar Aracı'yı şov yapmakla suçladı. Yeşiltepe Mahallesi'nin hizmet açısından bir sorunu bulunmadığını, yolun yapımı için mahalle sakinleri ile görüştüklerini anlatan Kabadayı, "Yolun çimentosu, çakılı, kumu, nakliyesi benden.

Sadece işçiliği vatandaştan. Yöre insanları ile bu konuda mutabakata vardık ama o günden bu yana, 'Biz işçiliğe hazırız' diyen olmadı. Bugün hazır olduklarını söyleseler malzemeye hemen gönderirim" dedi.

DHA