Muhtarlardan bayrak ve Atatürk protestosu

Edirne'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu'nda muhtarlar, yeteri kadar bilgilendirilmedikleri, Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin asılmadığı, İstiklal Marşı'nın okunmadığı gerekçesiyle salonu terk etti.

17 Nisan 2013 Çarşamba 19:35 tarihinde eklendi.

 

Edirne'nin tarihi mekanlarından biri olan Devecihan Kültür Merkezi'ndeki Genel Kurul, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında toplandı.İlk önce yoklama yapıldı. Çoğunluğun sağlanması nedeniyle gündem maddelerinin okunmasına geçildi.
 
2012 yılı bütçesi kesin hesaplarıyla bilançonun açıklamasının ardından CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Geçmiş söz aldı.
 
Gündem maddesinin hızlı bir şekilde okunduğunu ve yeteri kadar bilgilenmediklerini, salonda Türk bayrağı ve Atatürk posterinin bulunmadığını ve İstiklal Marşı'nın okunmadığını söyleyen Geçmiş, salonu terk etti. Geçmiş'in salonu terk etmesiyle muhtarların önemli bir bölümü daha salondan ayrıldı.Gerekli çoğunluğun sağlanmaması nedeniyle meclis toplantısı ertelendi.
 
Çıkışta bir açıklama yapan Edirne İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Geçmiş, Türkiye'de yapılan bütün kongrelerde Türk bayrağının, Atatürk posterinin bulunduğunu ve İstiklal Marşı'nın okunduğunu belirterek bugün yapılanların Edirne halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük bir sayısızlık olduğunu söyledi.
 
Köylere Hizmet Birliği'nin Genel Kurulu'nun yapıldığını belirten Geçmiş, "Genel kurul salonunda bir Türk bayrağı yok. Genel Kurul açılırken İstiklal Marşı okunmuyor. Bu bizim ülke bütünlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti bayrağı bugün yok sayılmıştır ve kongrede yoktu.

Ayrıca 2012 yılı kesin hesaplarıyla hesap bilançosu sunuluyor. Bir tane muhtara ve il genel meclis üyelerine bir evrak verilmiyor. İki dakikada rakamlar konuşularak köy muhtarlar yok sayılarak bir oldu bittiye getiriliyor. Bu büyük bir saygısızlıktır. Burada seçilmiş olan bu kadar insana hakarettir. Bu tepkimizi göstermek için genel kurulu terk ettik." dedi.
 
Edirne Köy Muhtarları Derneği Başkanı Cevat Meriç de daha önce yapılan genel kurullarda divan heyetinin arkasında Türk bayrağının ve Atatürk posterinin asıldığını belirterek, "Bu toprakları bize şehit kanlarıyla sulanmış aziz şehitlerimiz adına saygı duruşu yapılır, İstiklal Marşı okunur ondan sonra gündeme geçilir. Maalesef bunu göremedik. Üzüntülüyüz. Muhtar arkadaşlarımızla salonu toplu halde terk ettik." açıklamasını yaptı.

CİHAN