Mumcu'nun oyunu hangi gazetecileri anlatıyor?

Uğur Mumcu’nun “Sakıncasız” adlı tiyatro oyununun finansörlüğünü de yapan Aytunç Altındal'dan çarpıcı açıklamalar

Mumcunun oyunu hangi gazetecileri anlatıyor?
06 Aralık 2012 Perşembe 17:52 tarihinde eklendi, 1.316 kez okundu.

 

A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu Bi Sormak Lazım programı araştırmacı-yazar Aytunç Altındal’ı konuk etti. 
 
Programda, Moskova’da Gorbaçov’un, Türkiye’de Erbakan’dan Ecevit’e pek çok siyasetçinin danışmanlığını yapan Altındal ile, kendisi hakkında KGB Ajanı yakıştırmasından, kahinlik iddialarına, simyacılığından hatıralarına pek çok konu masaya yatırıldı. 
 
80’li yıllarda, Uğur Mumcu’nun “Sakıncasız” adlı tiyatro oyununun finansörlüğünü de yapan Altındal, oyunun “bir gecede dönen gazetecilerle ilgili” olduğunu dile getirerek, Güneri Civaoğlu ve Mehmet Barlas’ı işaret etti. Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili de konuşan Altındal, “Özal’ın ölümü suikast ise devletin egemenliğine yapılan bir saldırıdır" açıklamasını yaparak, “bu suikast kesinlikle aydınlatılmalıdır” dedi.
 
“UĞUR MUMCU ‘SAKINCASIZ’ OYUNUNDA GÜNERİ CİVAOĞLU VE MEHMET BARLAS’I ANLATMIŞTIR”
 
Ankara’da kalabalık 600 kişilik bir salon var. Aynı günün sabahı Kenan Evren “sol yumruklarını kaldıranların beynini ezeceğim” dedi. Gece galada ben o yumruğu kaldırdım. Önümde de generaller oturuyor. Ama dikkat ederseniz oyuncular kulise kaçıyorlar, korkudan. Bir tek Uğur Mumcu orada dik duruyor. “Sakıncasız” bu oyunun ismi, yani bir gecede dönen gazeteciler. Onlar bugün de öyleler. Bugün de köşeleri var. Bugün de çok ünlü yazarlar. Uğur Mumcu onları alaya almıştı. Güneri Civaoğlu ve Mehmet Barlas. O piyesin içerisinde onlar da var. Bir gün önce başka türlü düşünürken, 12 Eylül olur olmaz, 13 Eylül’de “Yaşasın Evren Paşa” diye ortaya çıkanlar vardı. Uğur bunları yazdı. En sağda, sırtı dönük kulise doğru koşan da şimdi dizilerde başrol oynuyor, Rana Cabbar. 
 
“TURGUT ÖZAL’IN ÖLÜMÜNÜN AYDINLANMASI İÇİN İSKOÇYA’DAN VE HUNDURAS’TAN GELECEK VAR”
Daha önce Turgut Özal’ın suikastında etrafında olanlardan birinin Hunduras’ta olduğunu dile getiren Altundal, konuya yeniden bakıldığı dile getirerek, “onların hepsi gelecek, İskoçya’da yaşayan bir hanım da var, onlarda gelecek. Eğer bu bir suikast ise, ki ben öyle düşünüyorum, tabi raporu beklemek gerekiyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletine değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenliğine yapılmış bir saldırıdır. Böyle bir egemenliği kaybetmek gibi bir düşünce Türkiye’de olamaz. Bu suikast kesinlikle aydınlatılmalıdır diyorum” dedi.  

Medyaradar