"Müvekkilim tahliye edilsin"

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşması devam ediyor.

Müvekkilim tahliye edilsin
18 Temmuz 2013 Perşembe 18:37 tarihinde eklendi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 yıl mahkumiyet cezası verilen Dursun Çiçek'i, kızı, avukat İrem Çiçek savundu.

Müvekkilinin isminin Balyoz belgelerinde sadece bir yerde geçtiğini ve o belgenin de sahte olduğunu ileri süren Çiçek, "İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hükmü etkileyecek şekilde usul ve esasa yönelik hukuka aykırı kararını bozmanız ve masumiyet karinesi ile adil yargılanma hakkı ihlal edilerek 3 yıldır tutsak edilen müvekkiliminin tahliyesine karar vermenizdir." diyerek talebini açıkladı.

Dursun Çiçek'in, bir listeyi hazırlamak konusunda ismi geçen subaylar ile iletişime geçtiği, bu yönde herhangi bir emir aldığı konusunda dosyada herhangi bir delil olmadığını savunan Çiçek, listede müvekkiline ait bir imza, parmak izi, herhangi bir elektronik ve dijital iz, bulgu olmadığını iddia etti.

Tebliğnamenin eksik ve soyut olduğunu iddia eden Çiçek, "Salt soyut norm gerekçe gösterilerek somut hiçbir olgu ve mantıksal bağ ortaya konulmadan, savunma tarafından söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı konusunda somut veriler ortaya konulmuşken; 'sanık bu fiili işlemiştir' demek; 'suçun unsuru oluşmuş, oluşmamış ne önemi var.

Ben sanıkları cezalandırmanın peşindeyim demenin kibar yoludur.' Sayın yargıçlar, en basit davada bile kovuşturma aşamasında bilirkişi raporu alınırken, kişilerin müebbet hapis istemleri ile yargılandığı bir ağır ceza yargılamasında bilirkişi raporu almaktan kaçınmanın maddi gerçeği ortaya çıkmasını engellemenin dosyada mevcut bilimsel raporları da görmezden gelmenin nedeni nedir?" dedi.


CİHAN