Necati Şaşmaz, Nihat Doğan'ı affetmedi

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ dizisine yönelik iftira davasında ifade verdi. Şaşmaz, FETÖ iftirası nedeniyle maddi kayba uğradıklarını söyledi

Necati Şaşmaz, Nihat Doğanı affetmedi
09 Aralık 2017 Cumartesi 08:31 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.
 
 
Bir televizyon programında, "Kurtlar Vadisi Darbe" dizisine FETÖ ile bağlantılı olduğu yönünde iftira attıkları iddiasıyla haklarında 8 yıl 4'er aya kadar hapis istemiyle dava açılan Nihat Doğan, Ömür Varol, Bircan İpek, Cihad Zembat ve Gülşah Saraçoğlu'nun yargılanmasına başlandı.
 
'İFTİRAYA UĞRADIM'
İstanbul Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz müşteki sıfatıyla hazır bulunurken sanıklar katılmadı. Duruşmada söz alan Necati Şaşmaz, "Ben iftira ve hakarete uğradım. Şikayetçiyim, davaya müdahil olmak istiyorum. Suçtan kaynaklı maddi hasarım vardır. Bahsettiği dizinin yayın yapamayacağı şeklinde iftira attıktan sonra görüştüğümüz kanallardaki insanların etkilenmesi ve o dönemde kuru ile yaş ayrılamadığı için hangi durumda olduğumuz şüphesi oluştu. Dizimizin yayın döneminde sorunlar oluştu. Avukatım aracılığıyla tazminat davası da açtık" dedi.
 
Necati Şaşmaz'ın avukatı Hüseyin Ersan Alioğlu da sanıklar hakkında ceza davasının yanı sıra 300 bin liralık tazminat davası da açtıklarını belirtti. PANA Film'in avukatı da "En büyük zarar Kurtlar Vadisi'ne verilmiştir. Kanallarla görüşmelerde bazı sıkıntılar yaşanmış son müvekkil şirketin çekmiş olduğu Kurtlar Vadisi Vatan filminin izlenme sayısı öncekine göre azalmıştır. Buna sanıkların sebebiyet verdiğini düşünmekteyiz" diye konuştu.
Nihat Doğan ve Ömür Varol ile diğer sanıkların avukatları ise müvekkillerinin canlı yayında olduklarından dolayı duruşmaya katılamadıklarını belirtti. Mahkeme sanıkların zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sabah