Neşet Ertaş türkülerle anıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 'Neşet Ertaş’ı anma konseri' düzenlendi.

Neşet Ertaş türkülerle anıldı
28 Şubat 2013 Perşembe 12:59 tarihinde eklendi.

 

Anadolu Türk Halk Müziği Topluluğu ve Mersin Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu’nun sahne aldığı ve Şef Osman Nihat Hatipoğlu’nun yönettiği konserde Neşat Ertaş’ın 21 eseri seslendirildi.  
 
75. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Kocamaz, sanat ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirterek,ülkenin değerlerine sahip çıktıklarını söyledi.  Neşet Ertaş’ın Türk dünyasına Karacaoğlan, Dadaloğlu gibi önder olduğunu aktaran Kocamaz, “Bizden sonraki nesiller onu aynen o büyük üstatlar gibi anacak, onun türküleri dillerde dolaşacak. Türkü dinlemeyen Türk’ü anlayamaz. Dolayısıyla Neşet Ertaş’lar hem beynimizde hem gönlümüzde dünya durdukça yaşayacak.” dedi. 
 
İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar da böyle bir konsere öncülük etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Alkar, “Neşet Ertaş gibi bir üstadı anmak ve onun türkülerini seslendirmek bizim için büyük bir onur.” diye konuştu.
 
Tarsus Sanat Derneği Başkanı Nurcan Kayhan ise “Böyle güzel bir etkinliğin içinde yer almaktan onur duyduk. Dernek olarak sanatın ve sanatçının yer aldığı etkinlikleri destekliyoruz.” ifadesini kullandı.

CİHAN