"Nevruz, birlik ve beraberliğin simgesi"

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz’un birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu söyledi.

Nevruz, birlik ve beraberliğin simgesi
21 Mart 2013 Perşembe 18:21 tarihinde eklendi.

 

Kırıkkale'de Nevruz Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen programla kutlandı. Programda, ilköğretim okulları arasında düzenlenen Nevruz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamaların finalinde Ustalar Topluluğu sahne aldı. Ustalar birbirinden güzel türküleriyle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. 
 
Kutlama etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Nevruz'un yeni yılın ilk günü olarak eski medeniyetlerden bugüne kadar gelen bir gelenek olduğunu ve geleneğin yaşatılması adına her yıl kutlamaların yapıldığını söyledi. 
 
Nevruz gecesinde herkesin rızkının fazla olduğunu bildiren Korkmaz, "Nevruz gecesinde herkesin rızkı fazla olur. Türk toplumlarında bahar bayramları yaygındır. Nevruz baharın müjdecisi olarak kabul görmüştür. Nevruz zamanında herkesin ortak noktası olan yardımlaşma duygusu açığa çıkar. Vatandaşlar için, barış kaynaşma ve mutluluk olan Nevruz, herkese kutlu olsun." dedi. 
        
NEVRUZ ORTA ASYA'DAN BALKANLARA KADAR HER COĞRAFYANIN ORTAK DEĞERİ 
 
Vali Ali Kolat, ise Orta Asya’dan Balkanlar'daki uluslara kadar geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz’un her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı, coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu söyledi. 
 
 Kolat, "Milletlerin yüzyıllardır süre gelen bir milli değerleri ve kültürleri vardır. Biz Türklerin de kültür günü Nevruz’dur. Her yörede Nevruz Bayramı farklı şenlikler ile kutlanır. Güneşin açığa çıktığı, çiçeklerin açtığı, insanların yaşam sevincine sarıldığı gün kutlu olsun. Kırıkkale insanımızın sevinci hep daim kalsın. Umuyorum ki şenliklerin, mutlulukların ve eğlencelerin kaynağı olan davulumuzun sesi Kırıkkale’den hiç eksik olmaz. Nevruz birlik ve beraberliktir." diye konuştu. 
 
Kutlamalar kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda fidan dağıtımı yapıldı. Nevruz ateşinin yakılması ve öğrencilerin gösterileri ile son bulan etkinliklerde Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz da Nevruz ateşinden atladı. 

CİHAN