Nimet Baş, 28 Şubat süreci mahkumlarıyla görüştü

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, Malatya E Tipi Cezaevi’nde 28 Şubat döneminde açılan davalar nedeniyle tutuklu bulunan Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur'la görüştü.

Nimet Baş, 28 Şubat süreci mahkumlarıyla görüştü
08 Şubat 2013 Cuma 19:27 tarihinde eklendi.

 

Malatya Belediyesi'nce düzenlenen '28 Şubat Süreci ve Malatya’ konulu konferansa katılmak üzere kente gelen Baş, Malatya E Tipi Cezaevi’nde yürütülen 'Cezaevi Okuyor' kampanyası ödül törenine katıldı. Baş, 28 Şubat sürecinde açılan ve kamuoyunda Malatyalılar davası olarak bilinen davadan dolayı tutuklanan Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur ile ayaküstü görüştü. Şengöz ile Memur’u dinleyen Baş, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’yi de ziyaret etti. 
    
Nimet Baş, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, ‘28 Şubat Süreci ve Malatya’ konulu konferansın Malatya’da düzenlenecek olmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Malatya’nın darbelerin hazırlığındaki zihinsel, psikolojik altyapının, toplumsal mühendislik uygulamasının pilot ili olarak seçildiğine işaret eden Baş, şöyle devam etti: “Birçok ilde açıkçası konuşmacı oldum, ama bunların hepsi üniversitelerdi ve üniversiteler çerçevesinde paneller, konferanslar verdim. Belediye başkanlarımızın bu yönde toplumu bilinçlendirme ve darbelere karşı durma, demokratik bilincin artırılması yolunda yürütülen tüm bu çalışmalara verdikleri destek benim için çok daha önemli ve anlamlı. Zira her darbenin hedefi milletti ve seçilmiş iradeydi. Bizler burada seçilmiş iradeyi temsilen bulunuyoruz. Ve belki de en fazla kendi irademize sahip çıkmamız gereken bir dönemdeyiz.” Malatya’nın farklılıklar barındırmasına karşın her zaman barış içinde yaşayan bir kent olduğunu vurgulayan Baş, kentin, toplumsal barışın insanlara yansıdığı nadir illerden biri olduğunu ifade etti. 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Komisyon Başkanı Nimet Baş’ı şehirde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 
 
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun çok önemli görevler ifa ettiğini ifade etti. 
 
Milletvekili Öznur Çalık ise Baş’ın 28 Şubat ile 12 Eylül darbe süreçleriyle ilgili toplumu aydınlatmasının çok önemli olduğunu kaydetti. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Komisyon Başkanı Nimet Baş’a kristal kayısı ve kuru kayısı hediye etti.

CİHAN