Numan Kurtulmuş: Türkiye en ciddi sorununu çözüyor

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, adına ne denirse densin Türkiye’nin çözüm süreci ile birlikte en önemli sorunun çözülme noktasında adım atıldığını söyledi.

Numan Kurtulmuş: Türkiye en ciddi sorununu çözüyor
15 Kasım 2014 Cumartesi 21:48 tarihinde eklendi.

Kurtulmuş, "Bu işin çözülmesinden ülkemiz de büyük bir çoğunluğu sevinecektir. O kadarda iç ve dışarda sevinmeyenler olacaktır. Bir takım provokasyonlara hazır olmalıyız. " dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kayseri’de Yerel Medya Bölge Toplantısı akşam yemeğine katıldı. Programın açılış konuşmasını Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan yaptı. Daha sonra konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şehirde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yaptığı konuşmada medyanın önemine dikkat çekerek, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Türkiye’nin Kürt meselesi, doğu meselesi deyin ne derseniz deyin çözme adına büyük bir irade ortaya konuldu” diyen Kurtulmuş, “Rahmetli Özal ve Erbakan’ın bu sorunu çözmek için neler yapmak istediklerini bilen biriyim.

O günün eski Türkiye’sinde karanlık odaklar barış sürecine müsaade etmedi. O dönem kimse adım atamadı. O dönemde siyasi istikrar vardı ama bürokratik oligarşi arasında paylaşılıyordu. Sivil siyasete bile müsaade edilmedi. Bugün var olan en önemli sorunun çözme yolunda büyük bir adım atıyor. Bu işin çözülmesinden ülkemiz de büyük bir çoğunluğu sevinecektir.

O kadarda iç ve dışarda sevinmeyenler olacaktır. Bir takım provokasyonlara hazır olmalıyız. 5-6 Ekim de Türkiye, Suriye’ye döndürme çalışması idi. Türkiye en ciddi sorununu çözüyor. Türkiye silahlara veda etmeye hazırlanıyor. Silahların gölgesinde, barut kokusu ve kandan faydalanmak isteyenler olacak. 77 milyonun çok büyük bir kısmı, artık Türkiye’ye barışın gelmesini istiyor.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, çözüm sürecinde gelinen aşamanın yüzde 70-80’ler seviyesinde olduğunu ifade ederek, artık geri dönüşün büyük bir maliyet oluşturacağını ifade ederek, terörün Türkiye’ye 30 yıllık maliyetinin 1,2 trilyon dolar olduğunu açıkladı.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Kurtulmuş, “Türkiye’de herkes özgürce yaşayacak, çocuklarına istediği ismi koyacak. Herkes kendini ötekileştirilmiş olarak görmeyecek. Kimsenin de ülkenin birlik ve beraberliğini tartışmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.


CİHAN