Nuriş’in eski adamı çatışmada öldü

Mustafa Duyar cinayetinden yargılanıp beraat eden Abbas Özcan, Avcılar’da çatışmada öldü. Özcan “Karagümrük çetesi”nin elebaşısı Nuri Ergin’in adamı diye bilinirken sonra araları açılmıştı

Nurişin eski adamı çatışmada öldü
03 Temmuz 2011 Pazar 10:23 tarihinde eklendi, 3.076 kez okundu.

 

Cinayet hükümlüsü olarak yattığı yarıaçık cezaevinden izin alarak İstanbul’a gelen ve daha önce Mustafa Duyar cinayetinden yargılanıp beraat eden Abbas Özcan (30), Avcılar’da çıkan silahlı çatışmada, c hayatını kaybetti. Özcan, “Karagümrük çetesi” elebaşısı Nuri Ergin’in de adamı olarak biliniyordu.
 
Avcılar sahilindeki önceki gece iki barın elemanları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce silahlar konuştu. Çıkan çatışmada bir kişi öldü, 5 kişi yaralandı. İddiaya göre, Barınak Bar’ın otopark görevlisiyle Tropicano Bar’ın elemanları “ters bakma” sebebiyle tartışmaya başladı. Tartışma her iki mekanın personeli ve sahiplerinin de dahil olmasıyla büyüdü. Silah çeken taraflar birbirlerinin üzerine kurşun yağdırdı. Olayda eski Avcılar Spor Kulübü Başkanı ve Tropicana Bar’ın sahibi olan Gülhan Karakaya, Fevzi Ulaş, Hasan Yüksel, Seyfi Altun ve Erdinç Erişkin hafif, Abbas Özcan ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Abbas Özcan hayatını kaybetti.
 
Duyar cinayeti sanığı
“Karagümrük çetesi”nin elebaşı Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin adamı olarak bilinen Abbas Özcan, Sabancı suikastı sanıklarından Mustafa Duyar’ın Nuriş’in talimatıyla Afyon Cezaevi’nde öldürülmesi davasında yargılanmış ve beraat etmişti. Daha sonra Ergin kardeşlerle arası açılan Özcan “cezaevinde kendisine bakılmadığını” iddia ederek, bu gruptan ayrılmış ve Nuri Ergin’le husumetli hale gelmişti. Nuri Ergin ise Özcan’la ilgili şunları söylemişti:
 
“Abbas Özcan, senin akli dengende bir sorun mu var kardeşim? Uşak Cezaevi olayından sonra bana gönderdiğin mektupların var. Benim davamdan hapiste yatan kimseyi biz yalnız bırakmadık. Çoraplarından iç çamaşırlarına kadar gönderdik. Helali hoş olsun. Bir delikanlıya cezaevinde ne lazımsa, silahsa silah, telefonsa telefon, paraysa para her şeyi gönderdim.”
 
Yarıaçık cezaevindeydi
Çatışmada ölen Özcan’ın, 2004’te Samatya’da kendilerine ait yine “Barınak” adlı çay bahçesi önünde bir otomobilin Kalaşnikofla taranması olayında, bir kişinin ölümünden dolayı ceza aldığı ve bu suçtan dolayı Konya Yarıaçık Cezaevi’nde bulunduğu belirtildi.
Özcan’ın, izin alarak Barınak’ın sahibi olan amcası Mehmet Özcan’ın yanına geldiği öğrenildi.
 
11 kişi gözaltında, 3 tabanca, 3 pala ele geçirildi
Çatışmada yaralananlar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Doktorlar, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Polis, hastanelere gelen yaralı yakınlarına GBT sorgulaması yaptı. Çatışma ile ilgili 11 kişiyi gözaltına alan polis, 3 tabanca ile 3 palaya da el koydu.

Milliyet