Nusaybin'den acı haber; biri Yüzbaşı 3 asker şehit

Nusaybin'de PKK'lı teröritlerce düzenlenen bombalı saldırıda 3 asker şehit oldu.

Nusaybinden acı haber; biri Yüzbaşı 3 asker şehit
01 Mayıs 2016 Pazar 08:55 tarihinde eklendi, 1.327 kez okundu.
MARDİN'in Nusaybin ilçesinde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonların bu sabahki bölümünde 1 yüzbaşı keskin nişancı tüfeği ile açılan ateşte şehit olurken, roketatarlı saldırıda ise 2 polis memuru ile bir asker yaralandı.
 
Nusaybin'in Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynalabidin ve Kışla mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 48'nci gününde devam etti. Bu sabah erken saatlerde ilçenin Abdülkadir Paşa mahallesi Kartopu sokağında bu sabah saat 07,00 sıralarında sokağa konulan bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. 
 
YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU
Çatışma sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem ağır şekilde yaralandı. Konya'nın Meram ilçe nüfusuna kayıtlı olan Yüzbaşı Kalem, ambulansla kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 
 
Bu arada yine aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca Abdülkadirpaşa mahallesinde PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru ile bir asker yaralandı. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. 
 
Bu sabah şehit edilen yüzbaşı Alper Kalem ile birlikte Nusaybin'de operasyonların başladığı günden beri şehit olan güvenlik görevlisi sayısı da 50'yi bulurken, dün itibarı ile de Valilik tarafından 308 terörist öldürüldüğü bildirilmişti. Nusaybin ilçe merkezindeki operasyonlar sürüyor.
 
Amasya’ya şehit ateşi düştü
 
MARDİN'in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda şehit olan 36 yaşındaki Yüzbaşı Alper Kalem'in Amasya'daki baba ocağında ateş düştü.
 
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit düşen Yüzbaşı Alper Kalem'in, Amasya'da yaşayan ailesine acı haber verildi. Bahçeleriçi Mahallesi'nde yaşayan babası 52 yaşındaki emekli Astsubay Mehmet Ali ile 50 yaşındaki annesi Sevim Kalem'e acı haber, askeri yetkililer ve Müftü vekili Adem Ayrancı tarafından verildi. Şehidin baba evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 35 yaşındaki Elif Kalem'le evli olan Şehit Jandarma Yüzbaşı Kalem'in 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina isminde iki kız çocuğu bulunduğu belirtildi. 
 
Kayseri 1'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Şehit Yüzbaşı Kalemin’in geçici görevle Nusaybin'e gittiği belirtilirken, acı haberle yıkılan baba Mehmet Ali Kalem, "Oğlum imanlı, Kuranlı bir evlattı. Keşke ben de onun gibi şehit olabilsem" diyerek gözyaşı döktü. Şehit yüzbanının babası Kalem, "Oğlum müsait olduğunda beni arıyordu. Biz telefon çaldırıp olmadık yerde rahatsızlık vermemek adına rahatsız etmiyordum. Allah’ım ondan razı olsun” diye konuştu. Şehit yüzbaşının annesi Sevim Kalem’i, komutanlar sakinleştirmeye çalıştı. 
 
Şehidin yarın Amasya'da toprağa verileceği belirtildi.
 
Şehit Yüzbaşı’nın ailesi Konya’da yaşıyor
 
MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Alper Kalem’in Konya’da askeri lojmanda kalan eşine, acı haber bildirildi.
 
Bir süre önce Konya'da görev yapan ve daha sonra tayin olduğu Kayseri'den Mardin'in Nusaybin İlçesine geçici olarak görevlendirilen Amasyalı şehit Yüzbaşı Alper Kalem'in eşi ve çocukları Konya'da yaşıyor. Aslen Amasyalı olan şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in eşi Elif Kalem ve çocukları 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina ile birlikte kaldığı Konya’nın merkez Meram İlçesi Orgeneral Tural Mahallesi’nde bulunan askeri lojmandaki evine şehit ateşi düştü. Kalem’in şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından ailesine bildirildi. Lojmanların bulunduğu bölgeye basın mensupları alınmazken, şehit yüzbaşının eşi, çocukları, kayınpeder ve kayınvalidesinin lojmanda kaldığı öğrenildi. Lojmanın kapısının önünde de bir ambulans hazır bekletildi. Şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in Konya’daki ailesinin askeri tören için uçakla Mardin’e gideceği öğrenildi. 
 
 
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
 
Mardin'in Nusaybin ilçesinde bu sabah PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile yüzbaşı Alper Kalem'i şehit ettiği saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
 
"30 Nisan 2016 Cumartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 08.35’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."
 
TÖRENLE UĞURLANDI
 
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce şehit edilen Piyade Yüzbaşı Alper Kalem için Mardin 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda yapılan uğurlama törenine Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve şehidin yakınları katıldı. 
 
Tören, şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesinin alana getirilmesi ve öz geçmişinin okunmasıyla başlandı. Daha sonra birlik adına konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün ülkede huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturmak amacıyla hendek kazıp, barikat kurduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Terör örgütü, ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğünü engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasın. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Biz terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz."
 
AMASYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK
 
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un dua okumasının ardından evli ve 2 çocuk babası Şehit Yüzbaşı Alper Kalem'in cenazesi ailesinin oturduğu Konya'ya uğurlandı. Kayseri'den geçici görevle Nusaybin'e gelen şehidin cenazesi vasiyeti üzerine memleketi Amasya'da toprağa verileceği öğrenildi. 
 
'BAK KIZIM BABAN GELİYOR'
 
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Alper Kalem’in cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla eşi ve çocuklarının oturduğu Konya’ya getirildi. 
 
Aslen Amasyalı olan şehit Yüzbaşı Kalem’in cenazesi anaokulu öğretmeni olan eşi 35 yaşındaki Elif Kalem, çocukları 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina'nın yanısıra silah arkadaşları ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Şehit Yüzbaşı Kalem'in cenazesi uçaktan indirilmedi. Uçak alana geldiği sırada sandalyede oturan anne Elif Kalem, 6 aylık bebeği Almina'yı uçağa doğru tutup yüzünü açarak, 'Bak kızım baban geliyor" diye karşılaması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Askeri personelin yardımı ile güçlükle ayakta duran Elif Kalem, çocukları ve yakınları Şehit Yüzbaşı'nın cenazesinin bulunduğu askeri uçağın kargo bölümüne bindirildi. Elif Kalem uçağa binerken gözyaşlarına boğuldu.
 
Ardından Şehit Yüzbaşı Alper Kalem'in cenazesi eşi ve çocuklarıyla birlikte defnedileceği baba ocağı olan Amasya'ya havalandı.

Ayrıntılar geliyor...