'O koltukta oturamayacak'

Başbakan Erdoğan, kendisi için Çankaya'nın yokuşunu çıkamaz diyen Devlet Bahçeli'yi eleştirdi, "10 Ağustos'tan sonra o koltukta oturamayacak" dedi.

O koltukta oturamayacak
23 Temmuz 2014 Çarşamba 18:58 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenenen mitingde halka selendi..
 
Erdoğan, konuşmasında başta MHP olmak üzere muhalefet partilerine yüklendi.
 
Devlet Bahçeli'yi, 'MHP'yi sol örgütlerin oyuncağı yapmakla' suçlayan Erdoğan, "10 Ağustos'ta aldığı yenilgiyi izah edemeyecek. O koltukta daha fazla oturamayacak" diye konuştu.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
"Biz ülkemizi sömürtmedik. Yolsuzluklar içinde sürünenler belliydi. Yavru CHP ve MHP, sonradan bir parti daha eklendi. Bunlar Ziraat ile Halk Bankasını birleştirdiler. Biz sonradan ayırdık ve güçlü bir şekilde yürüyorlar.
 
Siz izin verirseniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. cumhurbaşkanı olarak hizmetinizde olacağım. Şimdi iki aday daha var. Bunların bu ülkede dikili ağaçları yok. Hedefimiz neydi 2023 için; dünyanın ilk 10 ülkesi içine girmek.
 
Toplumsal barışı, kardeşliğimizi, demokrasimizi daha da geliştireceğiz. Biz siyasal kimliklerin peşinde koşmadık. Biri Kürtçülük, biri Türkçülük yaptı birisi de dediki, biz kumsalların partisiyiz. Biz ise 77 milyonun partisi olduk. Ayırt etmeden herkesi kucakladık, milletimizde bizi kucakladı.
 
10 Ağustos'ta tarihi bir karar vereceksiniz. Sandık başına gideceksiniz, ihmal yok. Bu demokratik hakkınızı muhakkak kullanının, iki seçeneğimiz var, ya eski Türkiye ya yeni Türkiye. Eski Türkiye'de yoksulluk vardı, yolsuzluk ve yasaklar vardı. Vesayet, çeteler, mafya, kaos vardı. Krizler vardı. 12 yıllık mücadeleyle tamamını gündemden çıkarttık.
 
Yeni Türkiye'de artık, refah var, kardeşlik var. Eski Türkiye'yi özleyenler şu anda bizim karşımızda koalisyon oluşturdu. CHP, MHP ve oyları yüzde 1 olmayan partiler var. Bu koalisyonda vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var. Bunlar hiçbir zaman halkın yanında olmadı. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim bu koalisyona evet diyecek mi? MHP Genel Başkanı benim için sen Çankaya yokuşunu çıkamazsın diyor. Dizinin bağı kalmadı diyor. Yolun yarısında nefesin kesilir diyor.
 
Şimdi ben Bahçeli'ye soruyorum. Nerelerdesin, meydana çıkabiliyor mu? Meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine gidemez.
 
Bizim için 'cumhurbaşkanlığı hayaldir, rüyadır' diyordu. Kendisi şu anda hayallere karıştı, rüyalara karıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı çözüldü, nefesi tükendi, piyasadan kayboldu gitti. Niye biliyor musunuz Milletin içine çıkacak yüzü yok. Kendisi şimdi hayallere karıştı, rüyalara karıştı. MHP'yi devrimci, sosyalist partilerle aynı çatı altında buluşturdu. 10 Ağustos'ta aldığı yenilgiyi izah edemeyecek. O koltukta daha fazla oturamayacak. MHP'li kardeşlerim MHP'yi sol örgütlerin oyuncağı yapmanın hesabını ona soracak.
 
Bakın şu anda yanı başımızda terör devleti İsrail 16 gündür Gazze'yi barbarca bombalıyor. 650 can şehit oldu. 4 bine aşkın can yaralı. Dünya ve İslam dünyası seyirci kalıyor. BM bırakın sessiz kalmayı Hamas'ı suçlayarak İsrail'in ölüm çarklarına destek veriyor. Dünyanın birçok kentinde kitlesel protestolar yapıyor. Özgürlükçü olduğunu söyleyen devletler polis şiddeti uyguluyorlar.
 
Bizim Filistinlilere karşı tarihi bir sorumluluğumuz var. Çanakkale'de o kabirlerdeki Filistinli kardeşlerimizin isimlerini göreceksiniz. Onlar bizim kurtuşluş mücadelemizde geldiler, bizimle bereber oldular. Biz de onlarla beraber olacağız. Bütün dünya sussa da biz susmayacağız. Ecdadımız mazlumların yanında oldu, biz de olacağız. Kılıçdaoğlu rahatsız oluyormuş, Ekmel Bey rahatsız oluyormuş, Demirtaş rahatsız oluyormuş; varsın rahatsız olsunlar.
 
2002 yılında İsrail İsrail Filistin'e bir operasyon düzenledi, bin 500 Filistinli şehit oldu. O zaman da dünya buna ses çıkarmadı. İsrail'in şımarıklığına göz yumuldu. Türkiye'de Bülent Ecevit soykırıma soykırım dedi. İsrail ayağa kalktı. Türkiye içindeki dalkavuklar ayağa kalktı. Merhum Ecevit baskılara dayanamadı, 15 gün içerisinde 4 kez özür diledi. Biz sözümüzden dönmedik. O eski Türkiye'ydi. Onlar Eski Türkiye'yi istiyorlar. Türkiye İsrail'e nöbetçi ülke olmayacak. Türkiye özür dileyen değil, özür dileten bir ülke oldu. 
 
Bizi İsrail'e karşı durduğumuz için eleştiriyorlar. İsrail'in zulmüne destek veriyorlar. Pensilvanya taziye diliyor ama İsrail'e söz söyleyemiyor. Çünkü efendisi. CHP ve MHP'nin ortak adayı... İsrail yerine bizi eleştiriyor. Ey Ekmel biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın ama 8 yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin.
 
Hiçbir zaman yürekli bir çıkışı olmamıştır olamaz. Gazze, Filistin, Hamas, El Fetih bizi iyi bilir. Onlarla olan muhabbetimizi Ekmel Bey'in ölçmeye gücü yetmez. Gazze'ye gittim diyor. Müsaade et de İslam Konferansı Örgütü'nün genel sekreteridir. Oraya gitmen şahsiyetinden kaynaklanmıyor. Uluslararası hukukun sana vediği imkanlardan kaynaklanıyor. Biz bütün maddi manevi imkanlarımızla Gazze ve Filistin'in yanında olduk. 
 
Türkiye İsrail'e jet yakıtı veriyor dediler. Tamamen yalan, iftira. Bu iftirayı katliamı perdelemek için kullanıyorlar. İsrail uçakları ülkemize gelir ve yakıtını alır bu onların uluslararası en doğal hakkı. Biz İsrail'e haftada 40 uçak kaldırıyoruz. Bizim uçaklarımız da oraya gittiklerinde oradan yakıtını alır ve geri döner. Ama bizim ihracatımız söz konusu değil."