"O polisleri darağacına mı asalım?"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İzmir'de polis merkezinde darbedilen kadının görüntülerinin basına yansımasıyla ilgili olarak konuştu.

O polisleri darağacına mı asalım?
18 Aralık 2011 Pazar 15:46 tarihinde eklendi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İzmir'de polis merkezinde darbedilen kadının görüntülerinin basına yansımasıyla ilgili olarak, "Tasvip etmediğimiz bu olayın şüphelilerine hukukun emrettiği cezanın ötesinde bir ceza mı verelim- İzmir Konak Meydanı'na bir darağacı kuralım da bu personeli darağacına asalım mı-" dedi. 
     
Bakan Şahin, Konya Emniyet Müdürlüğünde katıldığı araç teslim töreninde, bugün polis teşkilatında kendi personeli aleyhine bile olsa eldeki kasedi savcılığa teslimini gerekli gören bir anlayışın hakim olduğunu belirtti. 
    
"Polisimiz kendini farklı bir konumda görüyor olsaydı o kamerayı pekala yok etmeyi düşünebilirdi" diyen Şahin, "Belki düşünen de olmuştur, olabilir ama o düşünce değil bu kaydın, o kasedin yok edilmeden delil olarak kendi personelinin aleyhine bile olsa savcılığa teslimini gerekli gören bir anlayış artık Karabağlar Karakolu'nda da İzmir emniyetinde de Konya emniyetinde de vardır" diye konuştu. 
    
Şahin, televizyonlarda yayımlanan kasedin kamera kaydını alanın da polisin kendisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 
    
"Tasvip etmediğimiz bu olayın şüphelilerine hukukun emrettiği cezanın ötesinde bir ceza mı verelim- İzmir Konak Meydanı'na bir darağacı kuralım da bu personeli darağacına asalım mı- İçinde bulunduğumuz hafta hem Mevlana Haftası hem de 10 Aralık İnsan Hakları günüydü. Akşam bir program... Konusu da İzmir Karabağlar Karakolu'ndaki olay. İnsan hakları adına bu ülkede yapılmış hatalar örnek olarak veriliyor, verilmeye çalışılıyor. Belli ki ruh hali sıkıntılı. Bir de konuk alınmış. Bir olay üzerinden yüzyılların teşkilatı imaj yönünden zedelenmeye ve üzerinden bir yerlere bazı mesajlar verilmeye çalışılıyor."