'Öcalan' yürüyüşüne izin yok

Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının yıldönümü nedeniyle BDP tarafından gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüş polise takıldı.

Öcalan yürüyüşüne izin yok
09 Ekim 2013 Çarşamba 19:42 tarihinde eklendi.

Bağlar Dörtyol mevkiinde bir grup çocuğun Nukhet Coşkun Caddesi üzerinde yaktığı ateşi polis panzerle söndürdü.

Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim’de Suriye’den çıkarılışının yıldönümü nedeniyle BDP İl Teşkilatı yürüyüş yapmak için Bağlar Dörtyol mevkiinde toplandı.

Yürüyüşe katılmak üzere BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda BDP’li katıldı. Bağlar Dörtyol’da geniş güvenlik önlemleri alan polis, cadde ve sokakların giriş ve çıkışlarını kapattı.

BDP İl Başkanı Zümrüt ve BDP’li Milletvekili Aydoğan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Gök ile uzun süre pazarlık yaptı. Bu esnada ara sokaklardan polislerin bulunduğu bölgeye patlayıcı madde atıldı.

Patlayıcının polislerin içinde infilak etmesi sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı. Olay sonrasında emniyet güçleri, “Değerli Diyarbakır halkı, polisin içine patlayıcı atıldı. İçinizde hasta ve yaşlılar varsa lütfen ayrılsın. Grup dağılmadığı takdirde önce su, ardından biber gazıyla müdahale edilecek.” şeklinde ikazda bulundu.

Polis ve BDP’liler arasında gerçekleşen görüşme sonrasında milletvekili Nursel Aydoğan gazetecilere basın açıklaması yaptı. Bu sırada Nukhet Coşkun caddesindeki bir grup çocuk çöp konteynırlarını devirerek ateşe verdi. Polisi taş yağmuruna tutan çocuklar ara sokaklara kaçtı.

Olayın yaşandığı mevkiiye giden panzer, su sıkarak ateşi söndürdü. Yaşanan olay sonrasında grup sessizce dağıldı.


CİHAN