Öcalan'ın mektubunu Kandil'e, Aysel Tuğluk götürecek

Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk götürecek.

Öcalanın mektubunu Kandile, Aysel Tuğluk götürecek
27 Şubat 2013 Çarşamba 15:17 tarihinde eklendi.

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, 'çözüm taslağı' olarak gönderdiği mektuplardan 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'na hitaben yazılanı Kandil'e, DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un içinde bulunduğu heyet götürecek.
 
Abdullah Öcalan, BDP milletvekilleriyle yaptığı görüşmenin ardından BDP, PKK'nın Kadil Dağı'ndaki yöneticileri ve Avrupa'daki PKK'lılara 'çözüm taslağı' adı altında mektuplar gönderdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a dün teslim edilen mektuplar, adreslerine ulaştırılmaya başlandı.
 
Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un yer aldığı bir heyet, Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu ulaştırmak için bugün İstanbul'dan uçakla Kuzey Irak'a gidecek. Aysel Tuğluk ve yanındakiler, burada yapacakları değerlendirme sonunda mektubu Kandil'deki PKK'lı yöneticilere nerede verecekleri kararlaştırılacak.
 
DHA muhabirine telefonla kısa bir açıklama yapan Aysel Tuğluk, "Biliyorsunuz, mektupların iletilmesiyle ilgili bir süreç var. Bunun çalışması yapılıyor. Şu anda herhangi bir açıklama yapmayacağız. Döndükten sonra bunu değerlendireceğiz" dedi.
 
BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu heyet bugün İstanbul'dan Kuzey Irak'a gidecek. Bu konuda şimdilik bu kadar bilgi verebiliriz" diye konuştu.

DHA