Öcalan'ın son mesajı ne ?

Görüşmeye giden kardeşine “Burası çok hassas, görüşe çıkmamız uygun değil” notunu gönderen terörist Öcalan’ın vermek istediği mesajla ilgili değişik yorumlar yapıldı

Öcalanın son mesajı ne ?
21 Ocak 2012 Cumartesi 11:29 tarihinde eklendi.

 

İmralı’ya görüşmeye giden kardeşi Mehmet Öcalan’a, görevliler aracılığıyla gönderdiği notta,  “Burası çok hassas, görüşe çıkmamız uygun değil” diyerek ziyarete çıkmayan terörist Abdullah Öcalan’ın sözleri konusunda değişik yorumlar yapıldı. Öcalan’ın “can güvenliğinin tehlikede olduğunu ya da kendisi ile kesilen görüşmeler başlayana kadar yeni mesaj vermeyeceği”ni belirttiği iddia edildi. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ise cezaevi müdürünün kendisine Abdullah Öcalan’ın yeni bir proje üzerinde çalıştığını söylediğini aktardı.
 
‘Görüşmeler yok’ mesajı
Avukatları ile 5 ayı aşkın süredir görüştürülmeyen Öcalan’ın, kardeşinin ziyaretini reddedip “sürecin hassas olduğunu” ifade etmesi, “mesaj” olarak algılandı. Terör örgütüne yakın kaynaklar, Öcalan’ın “Burası çok hassas” ifadesi ile kendisine yönelik bir tehlike bulunduğuna işaret etmiş olabileceği görüşünü taşıyor. Aynı kaynaklar, “Görüşe çıkmam uygun değil” sözü ile de tabana, “Dışarıda ne olup bittiğini bilmiyorum, süreçle ilgili bilgilendirilmiyorum. Devlet görevlileri ile kesilen görüşmeler başlamadı, bu aşamada yanıt vermem doğru olmaz” mesajı verdiğini düşünüyor.

Milliyet’e konuşan avukatı, Öcalan’ın bu süreçte misyonunu oynayabileceğine inanmadığını, bu nedenle görüşe çıkmak istemediğini söyledi. Yakın zamanda Öcalan’la görüşen avukat Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise çözüme yönelik bir çabayı görmemesi nedeniyle Öcalan’ın görüşe çıkmadığına inandığını söyledi. 
 
‘Başka projeleri vardır’
Mehmet Öcalan Milliyet’e şunları söyledi: “Müdür bana,  ‘Geçen sefer de sen görüşe geldiğinde görüşe çıkmak istemiyordu, biz ikna ettik’ dedi. Müdüre, ‘Ailesi olarak 10 ayda bir kez görüşebildim. 6 aydan beri avukatları ile görüştürülmüyor. En büyük sıkıntı burada’ dedim. Müdür ise, ‘Öcalan’ın başka projeleri vardır’ karşılığını verdi.”
 
Mehmet Öcalan, “15 günde olangörüş hakkımız yerine getirilmiyor, endişeliyiz” dedi.

Milliyet