ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nde Reyhanlı arbedesi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları protesto için ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nden Dışişleri Bakanlığına yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti.

ODTÜ ve Ankara Üniversitesinde Reyhanlı arbedesi
15 Mayıs 2013 Çarşamba 16:32 tarihinde eklendi, 1.730 kez okundu.

Ankara'da, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları protesto için ODTÜ'de toplanan bir grup öğrenci, Dışişleri Bakanlığı'na yürümek istedi. Eskişehir Yolu üzerinden yürümek isteyen yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu, polis barikatını aşamayınca arbede yaşandı.

 
Reyhanlı saldırılarını protesto etme gerekçesiyle Ankara'nın çeşitli üniversitelerinden öğrenciler ODTÜ'de toplandı ve Dışişleri Bakanlığı'na izinsiz yürümek istedi. Emniyet güçleri yürüyüşü engellemek için barikat oluşturdu. Göstericiler barikatı aşmak için polise direndi. Gruba biber gazı ile müdahale edildi. Dağılan gruptakilerden bazılarının Eskişehir yoluna çıkması üzerine polis ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandı. Polisin göstericilerle mücadelesi sürüyor.
 
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
 
Bu arada polis, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nden de Dışişleri Bakanlığı'na yürümek isteyen gruba da müdahale etti. Kurtuluş Metrosu önünde gerçekleşen müdahalede yaralananlar oldu. Olayların devam ettiği öğrenildi.

CİHAN