Of'un kurtuluşu törenle kutlandı

Trabzon'un Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ofun kurtuluşu törenle kutlandı
28 Şubat 2014 Cuma 17:28 tarihinde eklendi.

Trabzon'un Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama programına; ilçe protokolü, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, sabah saat 09.30'da hükümet konağı önünde Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Kaymakamlık, belediye ve Garnizon Komutanlığı adına çelenk konulmasının ardından, programın ikinci bölümü belediye toplantı salonunda devam etti. Belediye salonunda yapılan programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Belediye Başkanı Murat Saral günün önemi üzerine bir konuşma yaptı.

Saral, "96 yıl önce atalarımız burada büyük bir mücadele vermiştir. Bunu iyi bilmek gerekir. 21 gün Baltacı Deresi su renginde değil kan akmıştır. Dedelerimiz orada ne mücadeleler verdi. O yüzden bunları iyi bilmeliyiz. Bu vatana sahip çıkmak sizlerin ve bizlerin görevidir." dedi.

Belediye Başkanı Murat Saral'ın konuşmasının ardından, 28 Şubat Of'un kurtuluşu ile ilgili okullar arası kompozisyon yarışmasında 1. olan öğrencilerin eserleri okundu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, ziyaretlerle birlikte sona erdi.


CİHAN