Oğlu için kendini zincirledi

Oğlunun gözü önünde yaklaşık 40 dakika eylemini sürdüren Mustafa Y., itfaiye ekiplerinin zinciri kesmesiyle eylemini sonlandırdı.

Oğlu için kendini zincirledi
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:13 tarihinde eklendi.

Bodrum'daki bir tersanede çalışan Mustafa Y., 2005 yılında tanıştığı P.Ö. ile nikahsız 4 ay birlikte yaşadı. Bu birliktelikten 7 yıl önce çiftin oğulları E.Y. dünyaya geldi. Mustafa Y., oğlunu nüfusuna kaydettirdi. Ancak, P.Ö., bir meyhane işletmecisiyle tanışınca yaşamı değişti. Mustafa Y.'den ayrılan P.Ö., oğlu E.Y.'yi de alarak 1 yıl önce bu meyhaneci ile yaşamaya başladı. P.Ö.'nün oğlunu meyhane ortamında büyüttüğünü öne süren Mustafa Y., geçen Ekim ayında Muğla Valililiği, Bodrum Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü ve Jandarmaya başvurup, devlet korumasına alınması istedi. Oğlunun içki masasında ders çalışırken çekilen fotoğraflarını dilekçelerine ekledi. Ancak, bugüne kadar çabalarından bir sonuç alamadı.

 
Mustafa Y., tepkisini dile getirmek için bugün oğlu E.Y. ile birlikte, Bodrum Kaymakamlığı'na geldi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında kendini merdiven korkuluklarına zincirleyen Mustafa Y., P.Ö.'nün kucağında oğluyla içki masasındaki fotoğrafını gösterdi. Eylemci baba, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu P.Ö.'den çocuğunun alınması istedi.
 
Meyhane köşelerinde yaşamak istemediğini belirten E.Y. ise, "Orayı sevmiyorum. Çünkü çok kötü kokuyor" diyerek, babasına destek verdi. Bu sırada gelen polis ekipleri, eyleme son verilmesini istedi. Mustafa Y., zincirdeki kilidin anahtarını denize attığını öne sürerek, polislere direndi. Bunun üzerine polis, itfaiyeden yardım istedi. İtfaiyecilerin, 2 metrelik zinciri demir makasıyla kesmesi üzerine Mustafa Y.'nin eylemi sona erdi. Mustafa Y., zincirden kurtulduktan sonra, 40 dakika boyunca kendini şaşkınlık içinde izleyen oğlu E.Y.'yi kucağına alıp, sarıldı. Mustafa Y., daha sonra ifadesine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
ANNE SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ
 
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen P.Ö., DHA muhabirine daha önce yaptığı açıklamada, "Başkasıyla evlendiğim için Mustafa, kıskançlık krizine girdi. Daha önce bana şiddet uyguladığı için kendisinden şikayetçi de olmuştum. Tüm bunları benden intikam almak için yapıyor. Oğlumla oturduğumuz yer meyhane değil, eşimin balık restoranı. Bu sokaktaki tüm evlerin altı restoran üst katları ev olarak kullanılır. Bunu da herkes bilir. O zaman sadece benim çocuğumu değil, bu sokaktaki en az 200 çocuğu devlet korumasına alınması gerekir. Böyle saçmalık mı olur?" demişti.
 
Mustafa Y., 2003 yılında kendisini terkedip, ABD'ye yerleşerek boşanan ilk eşi Ö.S.'nin kızı Aylin'i kendisine göstermediğini öne sürerek, son 5 yıl içinde pek çok kez zincirli eylem yapmıştı.

DHA