Öğrencilerden hapis tepkisi

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, geçen yıl PKK'nın gençlik yapılanması adına faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle tutuklanan arkadaşları hakkında verilen hapis cezalarını eleştirerek, kararın gözden geçirilmesini istedi.

Öğrencilerden hapis tepkisi
12 Mayıs 2013 Pazar 19:33 tarihinde eklendi.

 

Kendilerine Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu Sivas İnsiyatifi ismini veren yaklaşık 50 öğrenci, kent meydanında basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına açıklama yapan Murat Butakçı, mahkemelerde de asılsız iddianamelere dayanılarak davalar açılıp öğrencilerin tutuklandığını belirterek, şunları söyledi:
 
"27 Mart 2012 tarihinde Sivas'ta tutuklanan 13 arkadaşımıza toplamda 130 yıl hapis cezası verilmiştir. Bizler Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri olarak şunu iyi biliyoruz ki arkadaşlarımıza verilen bu 130 yıllık cezanın asıl amacı üniversitelerde özgür düşünceyi ve eylemliliği baskı altına atma ve sindirmektir. Tüm tutuklu üniversite öğrencilerinde olduğu gibi Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri de şişirilmiş polis fezlekeleri ve asılsız iddialarla yargılanıp cezalandırılmışlardır. İddianamelerde arkadaşlarımıza yöneltilen ve mahkeme heyetinin özelikle üzerinde durduğu birkaç suçlama, 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğine katılmak, ülkemizde resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs işçi bayramına katılmak ve burada şarkı söylemek, nevruz bayramını kutlamak, pikniğe katılmak. Mahkeme heyeti arkadaşlarımızın tüm bu etkinliklere örgüt talimatıyla katıldıklarını iddia etmiş yani arkadaşlarımız halayı örgüt talimatıyla çekmişler. Bu hukuk dışı kararın bozulması ve geri çekilmesi gerekmektedir."
 
Çeşitli sloganlar atan ve dövizler açan grup daha sonra dağıldı.

DHA