Oktay Kaynarca ve Selçuk Yöntem üniversitelilerle buluştu

Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Hayal Perdesi Oyuncuları'nın işbirliğiyle organize edilen söyleşide, oyuncular Oktay Kaynarca ve Selçuk Yöntem, üniversite öğrencileriyle buluştu.

Oktay Kaynarca ve Selçuk Yöntem üniversitelilerle buluştu
29 Nisan 2013 Pazartesi 18:42 tarihinde eklendi, 1.657 kez okundu.

 

Usta oyuncu Yöntem, Kurtlar Vadisi'ndeki istihbaratçı rolünü oynarken, hayatın kolay olduğunu ancak, Aşk-ı Memnu adlı dizide, 'Adnan Bey" olunca hayatın zorlaştığını dile getirdi.
 
Denizli Emniyet Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Hayal Perdesi Oyuncuları'nın düzenlediği söyleşi, Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongre merkezinde oturacak yer kalmayınca, öğrenciler koridorlara ve yerlere oturmak zorunda kaldı. Ünlü oyuncular Selçuk Yöntem ve Oktay Kaynarca'nın salona girmesiyle, öğrenciler iki oyuncuyu alkış yağmuruna tuttu. Söyleşiyi Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve Paü Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da izledi.
 
Usta oyuncular Selçuk Yöntem ve Oktay Kaynarca, tiyatro geçmişleri ile oynadıkları diziler ve canlandırdıkları karakterler hakkında öğrencilere bilgi verdi. Yöntem ve Kaynarca, keyifli geçen söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
 
ROLLERİ HAYATINI ETKİLEDİ
 
Selçuk Yöntem, Kurtlar Vadisi'ndeki istihbaratçı rolüyle hayatın daha kolay olduğunu, ancak Aşk-ı Memnu dizisindeki, 'Adnan Bey' rolüyle ise zorlaştığını belirtti. Yöntem, "Kurtlar Vadisi'ndeki istihbaratçı rolünü oynarken, hayat çok daha kolaydı, baya güzeldi sıkıntı yoktu. Ama Aşk-ı Memnu'da Adnan Ziyagil olunca hayat zorlaşmaya başladı.

Gelen tepkiler nedeniyle hayatım zorlaşmaya başladı, bunu hiç sevmedim. Ben bunu halkımızın keskin mizah duygusuna bırakıyorum. Canlandırdığımız karakterleri beyaz perdede canlandırırız. O orada kalır. Ancak normal hayata taşıyanlar varsa onları incelemek lazım. Yolda yürürken kadının biri yaklaşıp, 'Sizi videoya çekeceğim, oğluma derslerini çalış' diye söylememi istedi. Ben de arkama dönüp gittim. Bazen şuur kaybı oluyor. Bizler hala dizilerdeki isimlerimizle hatırlanıyoruz. Ancak biz çekimler bittikten sonra kendimiz oluyoruz" dedi.
 
SOKAKTA KARŞILAŞTIKLARINI ANLATTI
 
Oktay Kaynarca ise, sokakta enteresan olaylarla karşılaştıklarını ifade edip, "Kimisine kızıyoruz. Kimisine gülüyoruz, ama bu bizim işimizi doğru yaptığımız anlamına da geliyor. Karakterlerin bu kadar çok inandırıcı olması doğal. Televizyona bağımlı bir ülke haline geldik. Bizim canlandırdığımız karakterleri insanlar kendilerinden görüyor. Sizin mimiklerimizi bile alıyorlar ve idol olarak görüyorlar. Bu sorumlulukla bile yaşamak zor. Bunun altından kalkmaya çalışıyoruz. Bunların keyifli tarafları da çok. Selçuk ağabeye 'Bihter seni aldatıyor' diyenler var. Bana da Kurtlar Vadisi'ni çekerken, cezaevi arabasını kullanan kişi, 'Eşimin doğum günü, arasam kutlar mısın' dedi, ben de kabul ettim. Sonra kısa süre düşündü ve adam bana dönüp 'Ağabey benim telefonda kontür yok seninkinden arasak olur mu?' dedi. Bu tür olaylar başımıza geliyor" diye konuştu.
 
"ROLÜNÜ UNUTMAYAN TEDAVİ OLMALI"
 
Oktay Kaynarca, "Bizler setten çıkınca kendimiz olmak zorundayız. Setten çıkınca hala rolünün etkisinde olanların tedavi görmesi gerekir. Bizim işimiz sadece rolümüzü inandırıcı kılabilmek" dedi.

DHA