Ölen babasının başından ayrılmadı

Üsküdar'da zihinsel engelli oğluyla birlikte parka giden baba, henüz bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybetti.

13 Kasım 2013 Çarşamba 18:22 tarihinde eklendi.

Babasının cesedinin başından ayrılmayan zihinsel engelli çocuğun davranışları ise yürekleri burktu.

Olay saat 16.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Baraj Yolu Sokak'taki parkta meydana geldi. İddialara göre Ataşehir Fethi Paşa Mahallesi'nde oturan Hasan Akduman, yanına oğlu Çağatay Akduman'ı da alarak gezmeye çıktı. Bir süre sonra Baraj Sokak'taki parka gelen baba-oğul birlikte oturmaya başladı. Ayağa kalkan Akduman, henüz bilinmeyen bir nedenle aniden yere düştü.

Durumu gören çevredeki vatandaşlar hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Zihinsel engelli olduğu halde babasının başından ayrılmayan Çatay Akduman'ı vatandaşlar uzaklaştırmak istedi. Tüm çabalara rağmen olay yerinden ayrılmak istemeyen Çağatay, parktaki banka oturarak sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Bir süre sonra gelen ambulans ekipleri yerdeki Hasan Akduman'a kalp masajı yaptı.

Zihinsel engelli Çağatay Akduman bu sırada da el ve kol hareketleriyle çevredekilerin dikkatini çekmeye çalıştı. Sağlık ekipleri Hasan Akduman'ın dakikalar önce hayatını kaybettiğini belirledi. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede yüzünde ve kafasında yaralanma olduğu görüldü. Olayla ilgili inceleme başlatan polis, Hasan Akduman'ın yüzündeki ve başındaki yaraların nedenini belirlemeye çalışıyor.

Öte yandan görgü tanıkları, sağlık ekiplerinin çok geç geldiğini öne sürdü.


CİHAN