Ölü sayısı 2'ye yükseldi!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Ortahisan Beldesi yakınlarında meydana gelen balon kazasında ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Ölü sayısı 2ye yükseldi!
20 Mayıs 2013 Pazartesi 13:09 tarihinde eklendi.

Dünyanın en önemli sıcak hava balonculuğu merkezleri arasında yer alan Kapadokya’da sabah saatlerinde uçuş yapan iki balonun çarpışması sonucunda birinin yere sert iniş yapmasıyla meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı.

Sabah saatlerinde Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinden havalanan balonlardan birine, üzerinde uçan başka işletmeye ait balonun sepeti temas etti. Bunun sonucunda kubbesi yırtılan balon hızla irtifa kaybederek Göreme ile Ortahisar beldesi arasındaki boş bir araziye sert iniş yaptı.

Kaza sonrası Brezilya uyruklu olduğu öğrenilen 85 yaşındaki Maluiza Guvez'in ilk belirlemelere göre kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği, aynı ülkeden Mamima Ruzas'ın (77), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Yaralanan 23 kişiden 2'sinin Kayseri’ye sevk edildiği, diğerlerinin ise İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi. Nevşehir’deki hastanelere kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu da öğrenildi.

Kaza yapan balon firmasının sahibi Halil Uluer, olay yerinde yaptığı açıklamada, kendi balonlarının bir başka firmaya ait balonun gökyüzünde çarpması sonucu sert iniş yapmak zorunda kaldığını söyledi. Kazada Brezilya uyruklu yaşlı bir turistin düşme anında kalp krizi sonucu yine aynı ülkeden başka bir turistin de hastanede hayatını kaybettiğini kaydeden Uluer, pilot dâhil 23 yabancı turistin ise yaralandığını kaydetti.

Uluer, şöyle konuştu: "Sıcak hava balonları dünyanın en güvenilir hava taşıma aracıdır. Sepetin sapa sağlam durması bunun göstergesidir. Pilotumuz alanında dünyada otorite denilen pilotlar arasındadır. Yabancı olan pilotumuz bilgisi ve tecrübesi ile balonda güvenlik tedbirlerini almıştır. Olay yerinde ölen turistin ayağındaki kırıktan başka vücudunda yara olmadığını doktordan öğrendim. İlk belirlemeler kalp krizi sonucu öldüğü şeklindedir. Kesin sonuç otopsi sonrasında alınacaktır. Olayın hemen sonrasında Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi olaya müdahale etti, gerekli tüm yardımları yaptı. Sağlık Bakanlığı hava helikopteri ve uçağı ile ambulansları kısa sürede olay yerine ulaştırdı."

Kapadokya'nın dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Uluer, "Sıcak hava balonculuğu da Kapadokya turizminin can damarları arasındadır. Türkiye’nin tanıtım materyallerinden de biridir. Bölgede son 20 yılda güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Günde binlerce kişi sıcak hava balonlarına binmektedir. Dünyanın en güvenli hava taşıtıdır. Bu kazadan dolayı çok üzgünüz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sıkı bir şekilde denetlemektedir. Bölgede bulunan bütün firmaların pilotları lisanslı, tecrübeli pilotlardır.” açıklamasını yaptı.


CİHAN