"Ölümle tehdit edildim"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, dün Genel Kurul’da yaşanan gerginlikte CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün kendisini ölüm ile tehdit ettiğini belirtti.

Ölümle tehdit edildim
07 Mart 2013 Perşembe 16:40 tarihinde eklendi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, dün Genel Kurul’da yaşanan gerginlikte CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün kendisini ölüm ile tehdit ettiğini belirtti. Metiner, “Daha önce Topal Osman tarafından bir milletvekilinin nasıl Meclis’ten çıkartılıp öldürüldüğü biliniyor ama Genel Kurul kürsüsünden bir milletvekilinin ölüm ile tehdidi ilktir.” dedi. 
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dün Genel Kurul’da yaşanılan gerginliği değerlendirdi.  CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün, ‘Öldürürüm seni’ sözleriyle kendisini ölüm ile tehdit ettiğini kaydeden Metiner, “Bir milletvekilinin ölümle tehdit edilmesi bir ilktir. Daha önce Topal Osman tarafından bir milletvekilinin nasıl Meclis’ten çıkartılıp öldürüldüğü biliniyor ama Genel Kurul kürsüsünden bir milletvekilinin ölüm ile tehdidi ilktir. Bir milletvekilinin  ölümle tehdidi karşısında Meclis’i yöneten başkanın sergilediği tavır Meclis’in hukukuna yakışır bir tavır değildir. Öncelikle sayın Başkan’a Meclis'in hukukuna sahip çıkması gerektiğini hatırlatmak isterim. Dün Meclis hukukuna sahip çıkılmamış bir kınama cezası bile çok görülmüştür. Meclisi yöneten çok değer verdiğim Akşener hanımefendiye yazıklar olsun diyorum. Hiçbir vekil diğerini ölümle tehdit edemez. Bu densizlikte bulunan milletvekiline hiçbir şey olmamış muamelesi  yapılamaz. Dün Meclis Başkanı’nın iyi bir sınav verdiği kanaatinde değilim.” diye konuştu. 
 
Kendi sarf ettiği sözlerden dolayı da Türk milletinden özür dileyen Metiner, “Çakal kelimesini geri alıyorum, söylediği tüm kem sözleri de aynı ile kendisine iade ediyorum.” ifadesini kullandı. Metiner olayla ilgili yapılan haberlerde Özgümüş'ün kendisine yönelik bu  sözlerine yer verilmediğini ileri sürdü.

CİHAN