Organ naklinde telefon kaydı ders oldu

Antalya'da karaciğer nakli olması gereken 12 yaşındaki Abdullah Ümit Alkan'a, babasının merkeze kaydettirdiği telefon iptal olup yeni telefonu bildirmediği için ulaşılamayınca evine polis ekibi gönderildi. Ekip aracıyla götürüldükleri hastanede testlerin olumsuz çıkmasıyla yıkılan aile, sonrasında tüm telefon numaralarını kaydettirdi ve 2 ay sonra tekrar aranan Abdullah'ın bu kez şans yüzüne güldü.

Organ naklinde telefon kaydı ders oldu
01 Ekim 2014 Çarşamba 12:18 tarihinde eklendi.
Antalya'da yaşayan 2 çocuklu Alkan ailesinin büyük oğlu 12 yaşındaki Abdullah Ümit Alkan doğuştan Glikojen Depo Hastalığı'yla (metabolizma bozukluğu sonucu karaciğere glikoz depolanması) 1.5 yaşındayken tanıştı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tetkikleri yapılan küçük Abdullah Ümit'e karaciğer nakli yapılması uygun görüldü. 8 yıldır Sağlık Bakanlığı karaciğer bekleme listesinde bekleyen Alkan için Haziran ayında kadavradan verici bulundu. 
 
POLİS EVE GELDİ
 
Organ Nakil Merkezi'ndeki telefonundan baba 41 yaşındaki Beytullah Alkan'a ulaşamayan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi koordinatörleri, çareyi '155 Polis İmdat' hattını aramakta buldu. Emniyet Müdürlüğü tarafından ev adresi ve telefonu kısa sürede tespit edilen bahçıvan Beytullah Alkan, kendisini arayıp oğluna uygun organ bulunduğunu söyleyen polislerin şaka yapan kişiler olduğunu zannederek telefonu kapattı. 
 
Eşi Mediha Alkan'ı arayan Beytullah Alkan evin önünde polis aracının beklediğini öğrenince durumun ciddiyetinin farkına vardı.
 
BABAYA DERS OLDU
 
Polis aracıyla hastaneye gelen Abdullah Ümit Alkan'a testlerin ardından naklin uygun olmadığı görüldü. Bu olayın ardından kendisine büyük bir ders çıkaran baba Beytullah Alkan nakil listesine ev ve iş adresinin yanı sıra kendisine ulaşılabilecek tüm telefonları kaydettirdi. 28 Ağustos'ta 2'nci kez kadavradan verici haberini alan aile tekrar hastaneye koştu. Yapılan testlerin sonucunda uygun görülen karaciğer Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından başarılı bir ameliyatla Abdullah'a nakledildi.
 
Organ bağışını yapan aileye teşekkür eden baba Beytullah Alkan, yaşadıkları ilk olayı şöyle anlattı:
 
"Haziran ayında oğluma karaciğer bulunmuş. Ancak organ bekleme listesi dosyasında kayıtlı bulunan telefonum iptal oldu, yenilediğim numaramı vermeyi unutunca organ nakli koordinatörleri bize ulaşmak için '155 Polis İmdat'tan destek istemişler. Polis bana yeni telefonumdan ulaşarak, 'Çocuğunuza uygun organ bulunmuş' diyerek durumu bildirdi. Ben de arkadaşlarım şaka yapıyor zannederek telefonu yüzlerine kapattım. Şüphe üzerine evimi aradım. Eşim Mediha Alkan, kapıda polis otosunun olduğunu belirterek, organ nakli için gelindiğini söyleyince olayın gerçek olduğunu anladım. O nakil uygun görülmedi ancak 2 ay sonra şans tekrar yüzümüze güldü." 
 
OKULUNA VE ARKADAŞLARINA DÖNECEK
 
Ortaokul 2'nci sınıf öğrencisi Abdullah Ümit Alkan, "Karaciğer nakli olduğum için okulumdan 6 ay uzak kalacağım. Fakat sağlığıma tam olarak kavuştuğumda yeniden okuluma ve arkadaşlarımın arasına döneceğim" diyerek mutluluğunu dile getirdi.