Örgütün arşivinde Erdoğan'ın konuşma notu

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge davasına devam edildi.

Örgütün arşivinde Erdoğanın konuşma notu
29 Nisan 2013 Pazartesi 21:14 tarihinde eklendi.

 

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de iddianameden, suç örgütü üyelerinden çıkan bilgi ve belgeler okundu. İddianameye giren ve yazıldığı bilgisayar olarak Dışişleri Bakanlığı olarak görülen 'Sayın Başbakan veliaht' isimli belge dikkat çekti.

Belgenin konusu olarak, 'Sayın Başbakanımızın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz Al Saud ile görüşmesinde istifade edebilecekleri konuşma notu' yazıldığı TRT spikerleri tarafından okundu. Belgenin askeri ve siyasi konuları içerdiği, İsrail, Lübnan, Yemen, Bahreyn, Libya, Mısır, Tunus alt başlıkları halinde düzenlenmiş, bu ülkelerin son durumları ile ilgili bilgiler içeren altı sayfalık bir belge olduğu belirtildi.

Pandora'dan ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan adıyla hazırlanmış 1 sayfadan oluşan, 'mektup2' ve 'milli2' isimli dosyaların içerisinde de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan adıyla hazırlanmış toplam 2 sayfadan oluşan belgeler çıktığı ifade edildi. Örgütün arşivi Pandora'da, yazıldığı bilgisayar Dışişleri Bakanlığı olarak görülen 'Orta Doğu'daki Gelişmeler' başlıklı İngilizce hazırlanmış Tunus, Mısır, Libya, Körfez, Bahreyn, Yemen alt başlıkları altında 5 sayfalık bir belgenin de bulunduğu belirtildi.

Bahreyn ve Yemen alt başlıkları halinde düzenlenmiş başka bir belgeye de 'Konuşma notu (İranlı yetkililerle görüşmelerde kullanılmak üzere)' notunun düşüldüğü belirtildi. Örgüt üyelerinin, bazı üst düzey bürokratların seyahat programlarını takibe aldığı da 'Heyet stratejik diyalogi' başlıklı belgeyle ortaya çıktı. 
 
UZAN AİLESİ DE PANDORAN ÇIKTI
 
Askeri bilgi ve belge davasının iddianamesinde Uzan ailesinin isminin yer aldığı belgeler de yer aldı. Örgütün arşivinde, "In The European Court Of Human Rights Between Kemal Uzan and Others Applicants Republic Of Turkey' başlıklı otuz dört sayfadan oluşan bir belge olduğu kaydedildi.

“Cem Uzan-NOT.doc” simli başka bir belgede ise, 'AİHM’e yapılan Cem Cengiz Uzan başvurusu (30569/09) hakkında not' başlıklı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Konseyi ve İnsan Hakları Genel Müdür Yardımcılığı üst başlıklı iki sayfadan oluşan belgenin Pandora'dan çıktığı duruşma salonunda okundu.

Şüphelilerden ele geçen, 'Bozcaada Kararı' isimli belgenin başlığının, 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 6 Ekim 2009 tarihli Bozcaada Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Kararı Hakkında Not' şeklinde olduğu belirtildi. 
 
PKK BASKIN VE SIZMA TAKTİKLERİ
 
Örgütün ele geçirdiği belgelerin arşivlendiği PANDORA'dan çıkan, hizmete özel gizlilik dereceli 'Karakol Baskını' başlıklı 6 sunudan oluşan belge ile 'PKK Sızma ve Baskın Taktikleri' isimli belgeler de iddianameden okundu.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile bir firma arasında imzalanan hizmete özel gizlilik dereceli, 'MİLGEM Projesi prototip gemi dizayn hizmetleri ve platform ve donatım malzeme ve hizmetlerinin tedarik sözleşmesi', '4100–Genesis MİLGEM Savaş Yönetim Sistemi' ve 'TC Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile TUŞAS Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ arasındaki ATAK Programı alt yüklenicilik sözleşmesi' belgelerinin de örgüt üyelerinin elinde bulunduğu ifade edildi. 
 
ÖRGÜT KADIN ZAAFI OLANLARI KULLANMIŞ 
 
Örgüt lideri şüpheli Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen 'Pandora' veri tabanında yapılan incelemelerden, suç örgütünün hedefine aldığı kişilerle ilgili çeşitli çalışmalar yaptığı, isimleri tespit edilen eskort kadınlar ve örgüt adına faaliyet gösteren sivil memur kadınların özellikle kadın zaafı olan kişileri hedeflerine koyduğu, bu kişilerle cinsel birliktelik yaşadıkları, ilk olarak cinsel ilişkiye alıştırılan kişilerin daha çok kadın ve cinsel birliktelik vaadiyle bilgi ve belge getirmelerinin temin edildiği, bu birlikteliklerin gizli kameralarla kayıt altına alınarak, bilgi ve belge getirmek istemeyen kişilere karşı şantaj unsuru olarak kullanıldığı, örgüt adına faaliyet yürüten kadınlarla birlikteliğe yanaşmayan kişilerin takip edilerek varsa başka kadınlarla görüntülerinin şantaj yapmak amacıyla gizlice çekilerek, bu yönde kullanıldığının anlaşıldığı iddianameden okundu. 
 
Duruşmaya yarın iddianamenin okunmasıyla devam edilecek.

CİHAN