Ortaca'da zincirleme kaza

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 3 otomobil ve 1 kamyonetin karıştığı zincirleme kazada, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Ortacada zincirleme kaza
27 Temmuz 2013 Cumartesi 17:25 tarihinde eklendi, 2.150 kez okundu.
Zincerleme kaza, bugün saat 14.30 sıralarında Muğla-Fethiye Karayolu Kocabel Mevkii'nde meydana geldi. Köyceğiz'den Ortaca yönünde giden 37 yaşındaki Ömer Aytekin yönetimindeki 48 E 4707 plakalı otomobil dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan otomobil, karşıdan gelen 53 yaşındaki Hüseyin Çetinsoy yönetimindeki 20 ATN 47 ve 50 yaşındaki Sinan Solgun yönetimindeki 07 FLE 76 plakalı otomobillerle, Ali Şahintürk'ün güneş enerjisi paneli yüklü 20 ACC 13 plakalı kamyonete çarptı. Otomobilde sıkışan Ömer Aytekin ile yanındaki patronu 49 yaşındaki Osman Yılmaz ile diğer araç sürücüleri Binan Solgun ile Ali Şahintürk yaralandı. 
 
Aytekin ve Yılmaz, çevredekiler tarafından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Yılmaz'ın kaza  yerinde iki kez duran kalbi 12 Acil Servis ekipleri tarafından tekrar çalıştırıldı. Ambulanslarla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Yılmaz, kalbi hastanede tekrar durdu. Doktorların çabalarına rağmen Yılmaz, kurtarılamadı. Yaralılardan durumlu ağır olan Aytekin ise ilk müdahalenin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Diğer iki yaralı ise ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
 
Dalaman'da oto-galericiliği yapan ve bir otobüs şirketi yazıhanesi işleten Yılmaz'ın ölüm haberini alarak hastane morguna akın eden yakınları gözyaşlarına boğuldu.
 
Kazayı hafif yaralı atlatan otomobil sürücüsü Çetinsoy, "Karşıdan otomobilin üzerine geldiğini görünce sağa doğru kaçtım. Ancak, çarpmasına engel olamadım. Daha sonra arkadan gelen iki araca daha çarptı. Sanırım, otomobil sürücüsü bir an uyukladı" dedi. Soruşturmaya devam ediliyor.

DHA