Osman Bey anıtına çirkin saldırı!

Osman Bey Anıtı'nın iki yanında bulunan Yeniçeri askerlerinden biri dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısı sonucu kırıldı.

Osman Bey anıtına çirkin saldırı!
19 Mayıs 2013 Pazar 14:59 tarihinde eklendi.

 

Sakarya'nın Hendek İlçesi Belediyesi tarafından Bayraktepe Sosyal Tesisleri girişinde bulunan demir dökümü ile hazırlanan Osman Bey Anıtı'nın iki yanında bulunan Yeniçeri askerlerinden biri dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısı sonucu kırıldı.
 
Anadolu’yu fethe çıkan Osman Bey ve askerlerinin Hendek’te bulunan Şeyhler Köyü'nde Şeyh İzzettin Efendi tarafından ağırlandığı ve Osmanlı döneminin ilk vakıf beratlarından birinin 10 Mayıs 1301 yılında Hendek’e verilmesinin nişanesi olarak Bayraktepe Tesisleri'nin girişine Osman Bey ve iki yeniçeri askeri heykeli yapıldı. Osman Bey Anıtı'na önceki gece kimliği meçhul kişiler saldırıda bulundu ve Yeniçeri askerlerinden biri kırıldı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, bu saldırının kabul edilmez olduğunu ifade ederek, "Bu çirkin saldırıyı yapanları Allah’a havale ediyorum çok yazık" diye konuştu.