Oy verme saati kaça kadar sürecek?

Türkiye, cumhurbaşkanı seçmek için ilk defa sandık başında. Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacak 52 milyon 894 bin 115 seçmen için saat 08.00 itibarıyla sandıklarda oy verme işlemi başladı.

Oy verme saati kaça kadar sürecek?
10 Ağustos 2014 Pazar 10:07 tarihinde eklendi, 5.626 kez okundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın yarıştığı seçimde, vatandaşlar T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgelerle oy kullanabilecek. Bu seçimde, ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alıyor. YSK'da çekilen kura sonucunda pusulanın ilk sırasında Erdoğan, ikinci sırasında Demirtaş, üçüncü sırasında İhsanoğlu'nun fotoğrafı bulunuyor.
 
Kimliği "tereddütsüz" ortaya koyan resmi belge ibrazı gerekiyor
 
Seçmenin kimlik tespitinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekecek.
 
Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası "olmayan" resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak.
 
Oy verme saat 17.00'ye kadar sürecek
 
YSK, bu seçimde doğu illerinde daha erken oy kullanmasına ilişkin düzenleme öngörmedi. Bu kapsamda tüm Türkiye'de saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürecek. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.
 
Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak.