"Paket, ezber bozacak"

Demokratikleşme paketinde insanları şaşırtacak sürprizlerin olduğunu açıklayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, pakette ezberlerin bozulacağını söyledi.

Paket, ezber bozacak
26 Eylül 2013 Perşembe 19:33 tarihinde eklendi.

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Atalay, “Sessiz Devrim' diye hazırlayıp, yayınladığımız bir kitap var. Son 11 yılda AK Parti hükümetleri olarak demokratikleşme adına hangi adımlar atıldı, bunu da tavsiye ediyorum.

Bu da onların devamı olan bir çalışma. Bu tabi toplumumuzun her kesimini kuşatan düzenlemeler var. Çözüm süreci de bunun içerisinde. Hepsini birlikte ele alan geniş bir paket.” dedi.

Demokratikleşme paketinin önümüzdeki pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını hatırlatan Atalay, "Toplumun değişik kesimlerinin ihtiyacını karşılayacak değişik bir paket. Bugüne kadar doğrusu 11 yılımızda, bir defada açıkladığımız en kapsamlı paket.

Bütün kesimleri ilgilendiren çok değişik sorunları çözen bir paket. Genel değerlendirmesi ise biz Türkiye’yi normalleştirmeye devam ediyoruz. Bizim bu çalışmamızda, ilk günden başlayıp, devam ettiğimiz Türkiye’yi normalleştirme çalışmamızın bir yeni safhası. Türkiye’yi ilk aldığımız günü hatırlayın, 2002’nin 3 Kasım’ını ve ilk hükümetinin gündemini.

Türkiye’nin 3’de birinde olağanüstü hal vardı, terör yoğun, pek çok kesimde yasaklar, üniversiteli kız kardeşlerimiz, üniversite kapısında bekliyor, Türkiye’nin her tarafı ekonomik krizden kavrulmuş, siyasetin vesayeti altında yürüdüğü bir dönem." şeklinde konuştu.

Beşir Atalay, "Biz ilk nelerle başladık, ilk işimiz o normalleşmeyi sağlamak için olağanüstü diye bir şey vardı, onu kaldırarak başladık. Ülke o kadar anormaldi ki, bir parti genel seçime giriyor, tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlıyor ama genel başkanı aday olamıyor.

Bu örnekten daha büyük o günkü anormalliği anlatan bir şey olabilir mi?. Bizim genel başkanımız aday olamamıştı. Ama partimiz iktidar oldu. İşte bu bütün anormallikleri biz düzeltiyoruz. Demokratikleşme paketlerimiz adım adım, bunun için. Ben şahsen 11 yılımıza bakarım, bizim ki aslında tam bir demokrasi mücadelesi AK Parti’nin, AK Partililerin, AK Parti hükümetinin ve sizlerin yaptığı Türkiye’de tam bir demokrasi mücadelesidir.” diye konuştu.


CİHAN