Pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor

Kumlucalı pehlivanlar, Edirne'de bu yıl 2-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne iddialı şekilde hazırlanıyor.

Pehlivanlar Kırkpınara hazırlanıyor
20 Haziran 2012 Çarşamba 12:01 tarihinde eklendi, 1.502 kez okundu.

 

Kumluca Belediyesi'nin desteğiyle güreş yapan pehlivanlar, Kırkpınar güreşleri için yaklaşık iki aydır ilçe stadında çalışma yapıyor. Ata sporu yağlı güreşin Türkiye'de ve dünyada adını Kırkpınar güreşleriyle duyurduğuna dikkat çeken pehlivanlar, bu güreşlerde elde edilecek başarının kariyerleri açısından da çok önemli olduğunu dile getirdiler. 
     
Kırkpınar güreşlerinde 2002 yılında Başpehlivan olan Hasan Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar güreşlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da ayrı bir heyecanla hazırlandıklarını söyledi. 
     
Kumluca ve yöresinde 50'den fazla yağlı güreş sporcusu bulunduğuna dikkat çeken Tuna, bunun ata sporu yağlı güreşe yöre halkının gösterdiği ilginin göstergesi olduğunu kaydetti. 
     
Ata sporu olan yağlı güreşin zor ve kişisel beceri isteyen bir spor olduğunu dile getiren Tuna, ''Kumluca Belediyesi pehlivanları olarak bizler de güreşlerde en iyi dereceyi elde etmek için mücadele ediyoruz. Yaklaşık iki aydır Kırkpınar'a hazırlanıyoruz, amacımız bu yıl Kırkpınar'a Antalya damgasını vurmak'' diye konuştu. 
     
Tuna, güreş sezonunun başlamasıyla ülke genelinde yapılan turnuvalara katıldıklarını, Kırkpınar güreşlerinde de başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.