Piste girdi, 5 uçağı pas geçirtti!

ATATÜRK Havalimanı'na iniş için kullanılan 05-23 numaralı piste giren köpek, 5 uçağı pas geçirtti.

Piste girdi, 5 uçağı pas geçirtti!
22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:24 tarihinde eklendi.
Saat 10.50 ile 11.00 arasında 05-23 pistine iniş için Florya yönünden Ataköy'e doğru alçalan bir uçağın pilotu, pistte köpek görünce inmekten vazgeçerek pisti pas geçti. Arka arkaya iniş için sıra bekleyen diğer 4 uçakt da pisti pas geçmek zorunda kaldı. Haber verilmesi üzerine Devlet Hava Meydanları ekipleri pist çevresinde dolaşan köpek veya köpekleri yakalamak için seferber oldu. Ekipler, köpeğin pist bölgesine nereden girdiğini tespit etmeye çalışıyor.
 
UÇAĞA GÜVERCİN ÇARPTİ, 6 UÇAK DAHA PAS GEÇTİ
 
Türk Hava Yolları’nın Nepal’in Katmandu Havalimanı’ndan İstanbul’a gelen uçağının camına Atatürk Havalimanı inişinde güvercin çarpınca arkadan gelen 6 uçak pas geçmek zorunda kaldı.
 
DHMİ yetkililerinden alınan bilgiye göre THY’nin TK-727 sefer sayılı Airbus A 330 tipi uçağı saat 12.30’da Atatürk Havalimanı’na inişe geçti. İniş sırasında Kaptan Pilot, “ Ön camımıza güvercin çarptı” şeklinde anons yaptı. Bunun üzerine Katmandu’dan İstanbul’a gelen THY uçağı park yerine çekilirken Devlet Hava Meydanları İşletmesi görevlileri pist üzerinde temizlik çalışması yaptı. 20 dakika süren çalışma sırasında Atatürk Havalimanı’na iniş yapması gereken 6 uçak da pas geçmek zorunda kaldı.
 
Temizlik çalışması bittikten sonra inişlerin normale döndüğü ve THY uçağının da bakım için hangara çekildiği bildirildi.