PKK çekilirken BDP nöbet tutacak

BDP'li Pervin Buldan: Bir müdahale gerçekleşmemesi için bizler biraz duyarlılık göstererek temsili bir nöbet eylemi yapacağız

PKK çekilirken BDP nöbet tutacak
08 Mayıs 2013 Çarşamba 15:14 tarihinde eklendi.

 

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı'da barış ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulunurken Erzurum'un Tekman ilçesinde PKK'nın çekilmesine değindi. Buldan, "Gerilla ülke sınırı dışına çıktığı zaman bir müdahale gerçekleşirse, bir operasyon yapılırsa, süreç sıkıntıya girer. Böylesi bir müdahelenin gerçekleşmemesi için de bizler biraz duyarlılık göstererek temsili bir nöbet eylemi yapacağız" dedi.
 
Ağrı'nın Patnos'tan Tekman'a gelen BDP Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, esnafı dolaştı. Kürtçe müziklerle karşılanan Pervin Buldan, bugüne kadar 40 yıldan bu yana devam eden çatışmalı sürecin bittiği, yeni bir sürecin başladığı bir gün olarak gördüklerini anlattı. Buldan, şöyle konuştu:
 
'HALKIMIZIN KAFASINDA SORU İŞARETİ YOK'
 
"Demokratik bir bir ülke özlemiyle bizler de halkımızla süreci paylaşmak adına geziye çıktık. Halkımızın kafasında bir soru işareti, kaygı olmadığını, barıştan yana olduklarını gördük. Gerilla ülke sınırı dışına çıktığı zaman bir müdahale gerçekleşirse, bir operasyon yapılırsa, süreç sıkıntıya girer. Böylesi bir müdahalenin gerçekleşmemesi için de bizler biraz duyarlılık göstererek temsili bir nöbet eylemi yapacağız." 

DHA