Polis Gezi'ye girdi, Sırrı Süreyya yine geldi

Taksim Gezi Parkı’nda devam eden kazı çalışmaları sırasında İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder iş makinelerinin önüne geçti

Polis Geziye girdi, Sırrı Süreyya yine geldi
30 Mayıs 2013 Perşembe 09:02 tarihinde eklendi, 1.097 kez okundu.

Taksim Gezi Parkı’nda devam eden çalışmalar, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in iş makinelerinin önüne geçmesinin ardından durdu.

Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı’ndaki çalışmalarını hukuksuz olduğunu iddia etti. Önder, belediyeye ait kamyonların taşeron firması için çalıştığını ileri sürerek, tepki gösterdi.

Taksim Gezi Parkı’nda devam eden gerginlik bu gece ve sabah saatlerinde de sürdü. Çalışmaları engellemek için Gezi Parkı’nda nöbet tutan eylemcilere polis, saat 05.00 sıralarında müdahale etti. İş makineleri çalışmalarını sürdürürken, olay yerine gelen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, iş makinelerinin önüne geçti. Polis, dokunulmazlığı bulunan milletvekiline herhangi bir müdahalede bulunmadı. Çevik kuvvet ekipleri, Önder’in danışmanı olduğu belirtilen şahsın çalışma alanına girişine ise izin vermedi. Koşarak polislerin arasına dalan Önder, danışmanını da alarak tekrar iş makinesinin önüne geldi.

Yıkımın hukuksuz olduğunu savunan Önder, polise ve diğer yetkililere tepki gösterdi. Önder’in çalışma alanında olduğunu öğrenen Gezi Parkı’ndaki eylemciler de çalışma alanına doğru gitmeye çalıştı. Bariyer dışındaki eylemciler, polisle konuşan Sırrı Süreyya Önder’le birlikte tekrar Gezi Parkı içine geldi.

Sırrı Süreyya Önder burada yaptığı basın açıklamasında Gezi Parkı’ndaki çalışmaların kanuna aykırı yürütüldüğünü ileri sürdü. Önder, belediyeye ait olduğunu iddia ettiği kamyonların taşeron firma için çalışmasına da tepki gösterdi. Eylemcilerin Gezi Parkı’ndaki nöbeti sürüyor.


CİHAN