Polise çarpıp kaçtı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, yol uygulaması sırasında durdurmak istediği bir sürücünün motosikletiyle çarpıp kaçması sonucu refüje fırlayan polis memuru 39 yaşındaki Mehmet Erdem yaralandı.

Polise çarpıp kaçtı
17 Nisan 2014 Perşembe 15:39 tarihinde eklendi.
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, yol uygulaması sırasında durdurmak istediği bir sürücünün motosikletiyle çarpıp kaçması sonucu refüje fırlayan polis memuru 39 yaşındaki Mehmet Erdem yaralandı. Refüjdeki bitkilerin hava yastığı gibi yumuşatıcı etki yapması sayesinde Erdem, daha ağır yara almaktan kurtuldu. Olayın ardından kaçan her ikisi de 17 yaşındaki iki şüpheli, kısa süre sonra yakalandı.
 
Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bugün saat 12.30 sıralarında, Atatürk Bulvarı'ndaki Lozan Meydanı'nda motosikletler üzerinde uyguma yaptı. Kasksız, ehliyetsiz sürücülere ceza yazan polis ekipleri, karşıdan hızla gelen bir motosiklet olduğunu farkedip, durdurmak istedi. Polis memuru Mehmet Erdem, motosikletin önünü kesmek için yola çıktı. Ancak, arkasında bir kişi daha bulunan 09 L 0444 plakalı motosikletin sürücüsü, hız kesmeyip, polis Erdem'e çarpıp, kaçtı. Çarpmanın etkisiyle 3 metre ilerdeki refüje fırlayan polis memuru Erdem, yaralandı. Refüjdeki bitkilerin yumuşatıcı etki yapması nedeniyle Erdem, daha ağır yaralanmaktan kurtuldu. Meslektaşlarının telsiz anonslarıyla kaçan motositletin plakasını diğer birimlere bildirirken, bir yandan da olay yerine ambulans istendi.
 
ELİNİ TUTUP, MORAL VERDİ
 
Kaza anonsunu duyar duymaz olay yerine gelen Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal, yaralı polis Erdem'in elini tutup, ambulans gelene kadar moral vermeye çalıştı. Bu sırada gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahelesini de yakından takip eden Topal, bir yandan da kaçak motosikletin ve sürücüsünün yakalanması için ekipleri yönlendirdi. Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erdem'in belinde incinme olduğu belirlernip, tedaviye alındı.
 
Olayın ardından görgü tanıklarının ifadeleri ve MOBESE kamerası kayıtlarından, iki şüphelinin Türkmen Mahallesi'ndeki bir evin bahçesine kaçtıkları belirlendi. Eşkali belirlenen, her ikisi de 17 yaşındaki şüpheliler O.Ö. ile O.Ç. evlerinde yakalanıp, gözaltına alındı. İki gencin ifadelerinde, kasksız ve ehliyetsiz oldukları için kaçtıklarını, polis memurunun önlerine çıkması üzerine panikle, istemeden çarptıklarını söyledikleri öğrenildi. Motosikletin şüphelilerden O.Ö.'nün babasına ait olduğu belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.