Red Bull bağımlılık yapıyor mu ?

Hollywood’un ünlü ismi Demi Moore’un Red Bull bağımlısı olduğu dedikodularının ardından enerji içeceği ile ilgili tartışmalar yeniden başladı

Red Bull bağımlılık yapıyor mu ?
02 Şubat 2012 Perşembe 09:38 tarihinde eklendi.

 

ABD merkezli haber sitesi Daily Beast Red Bull’u masaya yatırdı. Dünyanın önde gelen üniversitelerinin araştırmaları Red Bull’un kısa süreli olarak hafızayı güçlendirdiğini ve enerjiyi arttırdığını, kasları da yine kısa süreli olarak dayanaklı hale getirdiğini kanıtlıyor. Ancak aynı sayıda araştırma kalbe zararlı olduğunu gösteriyor.

 
İçindeki taurine maddesi nedeniyle Fransa’da 2008’e kadar 12 yıl boyunca yasaklanan Red Bull, 27 gram yani 7 çay kaşığı şeker içeriyor. İçeceğin içerisinde 80 miligram da kafein bulunuyor.

Daily Beast’e konuşan ABD’nin en büyük sağlık bakım organizasyonu Kaiser Permanente’nin bağımlılık departmanı şefi Brad Anderson, “Red Bull bağımlılık yaratmaz. İçerisinde bulunan ana maddeler kafein ve şeker” dedi. Anderson Red Bull’un kafeinizm adı verilen ve nadiren ölüme bile neden olabilen bir duruma yol açabileceğini söylüyor. Ancak kafeinizmin de kalp atışı düzensiz olan birinin çok fazla kahve tüketmesi sonucu meydana geleceğini dile getiriyor.
 
Brad Anderson, “Kafeinizm akut veya kronik kafein zehirlenmesidir. Ancak ölüm düzensiz bir kalp atışı ritmine sahip olmanız gibi durumlarda yaşanabilir. Ama kafeinizm gerçek bir bağımlılık olarak adlandırılamaz” diyor.

Anderson Red Bull’da bulunan taurine adlı amino asidin seviyesinin de tehlikeli olmadığını dile getirse de içeceğe karşı olanlar da bulunuyor.

Daily Beast’e konuşan Teksaslı bağımlılık terapisti Dylan Mack, içeceği tüketenleri terapi grubuna kabul etmiyor. Mack, Red Bull tüketen hastalarının aşırı hareketli olduklarını ve bacaklarının titrediğini söylüyor.

Milliyet