Rektörden Emre Aydın'a sitem

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle, ’Bahar Şenlikleri’ne 1 gün kala konserini iptal eden pop müzik sanatçısı Emre Aydın’a sitem etti.ç

Rektörden Emre Aydına sitem
08 Temmuz 2013 Pazartesi 16:54 tarihinde eklendi.
Nevşehir Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, geride kalan öğretim yılını değerlendirmek için düzenlediği basın toplantısında, yıl sonu Bahar Şenlikleri’nde konser vermek için anlaşma yapan Emre Aydın’ın iptal kararını menajerinin, konserden 1 gün önce öğleden sonra üniversiteye çektiği faksla öğrendiğinde şok olduğunu söyledi.
 
Prof.Dr. Filiz Kılıç, "Daire başkanımız toplantı yaptığımız odaya ’Acil’ kodu ile girerek ’Emre Aydın, konsere gelemiyor’ deyince ilk aklıma gelen ölmüş olabileceği oldu" dedi. Gezi Parkı eylemleri için bir grup sanatçının konser vermeme kararı aldığını belirten Rektör Prof.Dr. Kılıç, "Bir grup sanatçı kendi arasında konser vermeme kararı almış. Ortak karar alınmış. Doğrusu üzücü bir şey, bir taraftan bir şeyi desteklerken diğer taraftan binlerce öğrenci mağdur edildi" diye konuştu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Nevşehir Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi’nin isminin değişmesi konusundaki teklifi hatırlatılan Rektör Prof.Dr. Kılıç, "Sayın Başbakanımızın bu konuda bir önerisi vardı. Ancak arkası gelmedi. Bu konuda bize bir şey sorulmadı, görüş de alınmadı. Hükümet isterse zaten bunu yapabilirdi. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum" dedi.
 
Rektör Prof.Dr. Kılıç, Nevşehir Üniversitesi’nin kurulduğu 2007 yılından bu yana çok önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, ODTÜ’nün 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında yaptığı akademik çalışmada 51 üniversite arasında 4’üncü olduklarını vurguladı. Rektör Prof.Dr. Kılıç, bu yıl öğrenci sayısının 13 bin olarak hedeflendiğini anlatırken, "Öğrenci ve öğretim üyesi sayımız her geçen yıl katlanarak artıyor. Kuruluş yılından bu yana öğrenci sayımızdaki artış yüzde 333 olarak gerçekleşmiştir" diye konuştu.

DHA