Rektörden öğrencilere 'Saygı Duruşu' fırçası

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof.Dr. Süha Aydın, kültür ve spor şenliğinin açılışında düzenlenen törende saygı duruşu sırasında kafeteryada oturarak ayağa kalkmayan öğrencilere fırça çekti.

15 Nisan 2013 Pazartesi 20:08 tarihinde eklendi.

 

Öğrencilerin arada kaldıkları için saygı duruşunda bulunmadıklarını öne sürmesi üzerine Aydın, "Size teessüf ederim. Size başka da bir şey diyemiyorum" diye tepki gösterdi.
 
MEÜ tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen kültür ve spor şenliği Çiftlikköy yerleşkesinin girişinde öğrenciler ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Cumhuriyet alanında ise Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Saygı Duruşu sırasında alanının hemen yanıdaki kafeteryada oturarak ayağa kalkmayan öğrencileri gören Rektör Aydın, "Sizden başka ayağa kalkmayan yoktu. Niye ayağa kalkmadınız, size teessüf ederim. Size başka da bir şey diyemiyorum" diye tepki gösterdi. 
Bu sırada Rektör Aydın'ın yanında bulunan bir öğrenci ise, "Beğenmiyorsanız ülkemizden gidebilirsiniz" dedi. 
Arada kaldıkları için ayağa kalkmadıklarını, özel bir nedeninin olmadığını iddia eden öğrencilere Rektör Aydın "Özel bir nedeni olamaz zaten, ne özel bir nedeni olacak ki" cevabını verdi. 
 
Daha sonra tören amfi tiyatroda devam etti. Rektör Aydın burada yaptığı konuşmada "Burada eğitim gören arkadaşlarımıza ben Mersin Üniversiteli olmaktan gurur duyuyorum dedirtebilirsek bize düşen görevi yapmış olacağız" dedi. Ben MEÜ'lü olmaktan hem övünç hem gururu duyuorum" diyen Rektör Aydın, "Öğrencilerimle gurur duyuyorum.

Onlardan her yerde övünçle bahsediyorum. Onlar bizi temsil edecek insanlardır. Mersin Üniversitesi kurulduğu 1992 yılından itibaren üstün çabalarıyla bilim dünyasında yerini aldı. Üniversitemizde bilimin ışığından, Atatürkçü çizgiden sapmayan insanlar yetişiyor. Gerçek anlamda, evrenselliği yakalamak istiyoruz.

Çabamız toplumun geleceğinde aktif rol alan, sosyal, paylaşımcı ve öz değerlerimizin bilincinde öğrenciler yetiştirmektir. Başarı yolunun paylaşım ve birbirimizi anlamadan geçtiğini biliyoruz. Sürekli takımın bir bireyi olduğumuzun da bilincinde olmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi kültürel ve sportif etkinliklerle daha da artıracağız."
 
Açılış etkinliği öğrencilerin gösterisiyle sona erdi.

CİHAN