Rektörlüğü işgal ettiler

Mersin'de arkadaşlarını trafik kazasında kaybeden öğrenciler yurda giden yollarının yapılma talebinin yerine getirilmediğini öne sürerek rektörlük binasını işgal etti.

Rektörlüğü işgal ettiler
19 Aralık 2013 Perşembe 16:55 tarihinde eklendi.
Sert tartışmalar sonunda öğrenciler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir'in taleplerini kabul ettiğini belirten yazılı bir belge vermesi üzerine eylemlerini bitirdi. 
 
Mersin Üniversitesi öğrencisi Bahar Salim'in önceki gün yeni yapılan yurt civarında trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine öğrenciler kazanın bitmeyen yol çalışmalarından kaynaklandığını öne sürerek eylem yaptı. Üniversite içindeki alanda toplanan çok sayıda öğrenciler, Çiftlikköy Kampüsü'ndeki rektörlük binasına yürüdü. Öğrenciler özel güvenlik görevlilerine rağmen, rektörlük binasının kapısını kırarak içeri girdi. Öğrenciler, koridorları ve üst katları işgal edip Rektör Prof. Dr. Suha Aydın ile görüşmek istedi.
 
Öğrencilerin taşkınlık yapması üzerine üniversite yetkilileri emniyetten destek istedi. Bunun üzerine üniversiteye zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Zırhlı araçlar rektörlük binası önünde beklerken çevik kuvvet ekipleri de içeri girerek senato girişinde önlem aldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir ise uzun süre öğrencilerle görüşerek taleplerini dinledi. Öğrencilerle Özdemir arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Yollarının bir an önce yapılmasını isteyen öğrenciler taleplerini Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'a da iletmek istediklerini söyledi. Öğrencilerin rektörle görüşme talebi kabul edilmezken Özdemir, sorunları Rektör Aydın'a kendisinin ileteceğini aktardı. Görüşmeler sonunda öğrenciler polisin kampüsten çıkmasını istedi. Çevik kuvvet polisi rektörlük binası ve çevresini boşalttı. Öğrenciler Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir'den taleplerinin yerine getirileceğine dair imzalı bir kağıt aldıktan sonra eylemlerine son verdi.

CİHAN