Reyhanlı'da ölenleri andılar

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne gelen İzmirli müzisyenler, 1 Eylül Barış Günü'nde 52 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıların meydana geldiği caddeye karanfiller bırakıp, sazlı-sözlü anma yaptı.

Reyhanlıda ölenleri andılar
01 Eylül 2013 Pazar 17:33 tarihinde eklendi.
 
İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu ve derneğe üye müzisyenler, Reyhanlı'ya gelip, CHP İlçe Başkanlığı, Eğitim-Sen Reyhanlı Şubesi ve Çerkez Derneği, Tüm-Bel Sen ve Demokratik Çerkez Hareketi üyeleriyle geçen 11 Mayıs'ta çifte patlamanın meydana geldiği belediye binası ve PTT binasının bulunduğu Atatürk Caddesi'ne yürüdü. İzmirli müzisyenler, burada ölen 52 kişi anısına ellerindeki Bağlama ve gitarlar ile kırmızı karanfilleri yere bıraktı.
 
Meslektaşları adına konuşan İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, 1 Eylül Barış Günü'nde Reyhanlı halkıyla dayanışmaya geldiklerini belirtip, "Halkların kardeşçe yaşadığı, 43 milletin ve inancın, birbirini ötekileştirmeden, sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşadığı Hatay'da barışa ses vermeye ve savaşa 'dur' demeye geldik. Halkların dayanışmasını her türlü siyasi argümandan daha değerli ve etkili görüyoruz. Reyhanlı'nın sessiz süren acısını, yasını bir kez daha paylaşmaya geldik. Ülkemizde Ortadoğu'da ve dünyada barışa, kardeşliğe, huzura duyulan özlemimizi onlarla ifade etmeye geldik" diye konuştu.
 
Daha sonra müzisyenler, yere bıraktıkları Bağlama ve gitarlarını alıp, ölenler anısına sazlı-sözlü anma yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, anma etkinliğine katılanlar el ele tutuşarak yürüyüp, uzaklaştı

DHA