ROK özür diledi

Rasim Ozan Kütahyalı skandal sözleri için sosyal medyadan açıklama yaptı: Bosna halkının hayranı bir adamım. Siyasi bilgelik olarak en değer verdiğim adamlardam biri de Alia İzzetbegoviç'tir. hayatımda il kez duyduğum bir laftı.Bunu da canlı yayında geyik olsundiye söyledim.

ROK özür diledi
20 Kasım 2017 Pazartesi 20:20 tarihinde eklendi, 1.467 kez okundu.

Beyaz Futbol yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı dün akşamki programda sarf ettiği çirkin sözler bugün gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.

 
BALKAN FEDERASYONLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI
 
Ve Kütahyalı'ya tepkiler art arda geldi. Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı.
 
SAFFET SANCAKLI'DAN ÇOK SERT TEPKİ
 
MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı'nın sözlerine kayıtsız kalmadı ve "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım.” açıklamasını yaptı.
 
HİDAYET TÜRKOĞLU SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
 
Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırdı. Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye konuştu.
 
ÖZÜR DİLEDİ

Beyaz Futbol programında, "Kusturmalı boşnak saksosu" açıklamaları ile büyük tepkilere neden olan Rasim Ozan Kütahyalı skandal sözleri için sosyal medyadan açıklama yaptı:

"Bosna halkının hayranı bir adamım. Siyasi bilgelik olarak en değer verdiğim adamlardam biri de Alia İzzetbegoviç'tir. hayatımda il kez duyduğum bir laftı.Bunu da canlı yayında geyik olsundiye söyledim."