Romanlar prefabrik ev istiyor

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde çadırlarda ve derme çatma barakalarda yaşayan Roman vatandaşlar, kendilerine ev verilmesini istiyor.

Romanlar prefabrik ev istiyor
08 Nisan 2013 Pazartesi 19:36 tarihinde eklendi, 2.838 kez okundu.

 

Merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi'ndeki bölgede çadırda yaşayan Romen vatandaşlar, 'Dünya Romanlar Günü'nü çadırlarında buruk geçirdi.

Romanlar'ın her zaman göbek atıp eğlenerek vakit geçirmediklerini ifade eden Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, "Biz de bu ülkenin bireyleriyiz. Artık çadırlarda kalmak istemiyoruz. Devlet prefabrik ev yapıp çadırlarda kalanlara vermelidir" dedi.
 
Bursa Valiliği'nin kendilerine destek verdiğini ancak konut yapma konusunda yer bulma sıkıntısı çekildiğini belirten Özçimen, "Kimse bize evlerini kiraya vermiyor. Bazen çadırlarda yangınlar çıkıyor. Olumsuzluklar olmaması için prefabrik konut işinde biraz acele edilmeli" diye konuştu.
 
Çadırda 8 senedir yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Vildan Kaysut ise "Elektriksiz, susuz ve çamur içinde bir yaşam sürüyoruz. Valilik bize 800 lira ev yardımı yapmasına rağmen bize kimse evini kiraya vermiyor. Baraka ve çadırlarda hastalık içerisinde yaşamlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

DHA